Fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu a întrebat-o, la audiere, dacă punctul de pensie crește cu 40% de la data de 1 septembrie. Olguța Vasilescu a reclamat de asemenea, faptul că „până în acest moment nu au început recalculările celor cinci milioane de pensii, ca pensionarii să poată să beneficieze de acele modificări bune”, după cum relatează romaniatv.net.

„Trebuie să aplicăm noua lege a pensiilor, dar pentru a putea fi aplicată trebuie ca cineva să și recalculeze în baza noii formule cele cinci milioane de pensii. Textual, veți crește cu 40% punctul de pensii?” a întrebat Olguţa Vasilescu.

Violeta Alexandru nu a întârziat să dea replica și a spus că va aplica legea așa cum i s-a solicitat prin acest mandat. În același timp, ministrul propus a cerut să nu mai manipuleze și perpetueze această stare de tensiune continuă.

„Nu am cum să vă răspund “da”, doamnă. (…) Nu suntem la un concurs în care eu trebuie să vă spun ca la televizor la întrebare cu un răspuns închis. Vă spun că sunt ministrul Muncii și rolul meu este să aplic legea. Această lege în vigoare este cea pe care o am pe masă. Ceea ce mi s-a solicitat prin acest mandat este să aplic legea, ceea ce voi și face. (…) Nu mai manipulați. În momentul în care simt nevoia să spun ceva, o spun, cu subiect și predicat. Aceasta este intenția. Faptul că perpetuați această stare de tensiune continuă nu faceți decât să creați panică în populație. Nu am de spus decât că voi respecta legea. Nu mai creați panică”, a spus Violeta Alexandru.