Acum istoria pare să se repete, însă armele pe care vor să le utilizeze social democrații sunt altele, deși baza este aceeași, FRICA. Principalul vector de imagine al PNL rămâne Klaus Iohannis, doar că în calitate de președinte nu poate anula atacurile concertate ale PSD și ale mass mediei roșii, care repetă obsesiv idei false, contracarate extrem de slab de liberali. Președintele României nu va mai putea transfera capitalul său către partid în scurt timp.

Dacă ani de zile a mers placa ruginită “PDL a tăiat pensiile și salariile, veți rămâne fără pensii, vă taie din nou pensiile dacă-i votați”, ei bine acum tema care se va folosi în campanie este cea a privatizării sănătății. Pe scurt, PSD vrea să transmită că săracii vor muri pentru că nu vor mai avea acces la serviciile de sănătate, neavând bani să plătească, iar bogații vor fi și mai bogați pentru că le va da PNL bani, bogații fiind desigur clinicile private de sănătate, noul rău suprem în statul român.

Minciuna PSD care va îngropa PNL

Victor Ponta și-a dat mâna cu Gabriela Firea și apoi și cu Marcel Ciolacu și împreună vor să facă alianțe Pro România – PSD în întreaga țară, susțin sursele Capital. Ca suport și strategie, îi au alături pe fostul general SIE, Silviu Predoiu, pe Vasile Dâncu și pe Ioan Rus, care vor din nou puterea. Și Gabriel Oprea, împreună cu Neculai Onțanu visează la o felie de putere, așa că vechiul PSD, cu Ponta la conducerea lui este pe cale să se refacă, mai spun aceleași surse. Doar că Marcel Ciolacu nu știe că în curând va fi scos din scaunul de lider pe ușa din dos a PSD-ului.

Așadar scopul PSD este să îngroape definitiv PNL, folosind o temă populistă, falsă, dar care prinde foarte bine la popor. Ideea pe care social democrații o vor propaga fără încetare este aceea că românii cu venituri mici nu vor mai avea acces la serviciile de sănătate, că vor muri dacă nu vor avea bani să plătească și că toți banii de la bugetul de stat se vor duce spre bogați, spre clinicile private, care oricum le vor întoarce spatele și le vor acorda ajutor doar bogaților.

Sigur, mesajul este unul aberant, însă deja a fost asimilat de popor, iar social democrații din întreaga țară au primit deja ordin să propage această idee, care este desigur accentuată și de presa aservită. Mai multe surse au confirmat informația pentru Capital.

S-a dat ordine pe unitate

În paralel, ministrul Sănătății, Victor Costache a fost efectiv demonizat și dintr-o somitate în medicină a devenit un fel de criminal în serie, o minte diabolică și perversă care vrea să lase românii să se zbată în suferință. Toate încercările lui de a explica oamenilor că în fapt modificările de la legile sănătății favorizează pacientul, ajută bolnavul, îi crește șansele la viață muribundului, au fost întoarse în defavoarea lui și prezentate poporului ca elemente negative.

Absolut TOATĂ presă, cu excepția Capital a prezentat informațiile distorsionat, dându-le conotații negative, fapt nemaiîntâlnit până acum, ceea ce înseamnă că ministrul a atins toate cuiburile de viespi posibile, din moment ce toate televiziunile și publicațiile altă dată rivale, propagă aceleași mesaje calomniatoare și nu explică adevărul oamenilor. Mai grav este că nici liberalii nu o fac, nici la nivel de teritoriu și nici central.

PNL continuă să aibă o comunicare haotică și dispersată. Mesajul pe care-l transmit nu este unul suficient de clar și se vede cu ochiul liber că presa nu este deloc imparțială, ci că mare parte înclină către stânga. Dacă PNL nu va reuși să aibă un mesaj comun, tranșant și coerent în partid pe tema sănătății, scorul lor la alegeri va fi cel de acum patru ani sau chiar mai mic.

Dacă Rareș Bogdan, cea mai puternică voce din PNL va continua să mai arunce cu noroi în proprii colegi și îi va critica la TV, în loc să explice oamenilor ce reprezintă legea sănătății, atunci liberalii vor pierde guvernarea și vom vedea roșu încă mulți ani de acum înainte.