Va fi mare scandal după acest dezvăluiri. Europarlamentarul Claudiu Manda, cel care se va ocupa de campania electorală a PSD, nici nu se gândește la o alianță electorală la nivel național cu Pro România. Are un alt plan. Vrea ca social-democrații care au plecat la partidul lui Victor Ponta să revină în PSD, cașa um le-a cerut și liderul Marcel Ciolacu, duminică, la Convenția Națională a Pro România.

Strategia de distrugere a lui Ponta

Decizia de a colabora cu partidul lui Victor Ponta poate fi luată însă la nivelul organizațiilor județene, pentru alegerile locale, a precizat Manda. La observația că Marcel Ciolacu le-a spus celor de la Pro România „să treacă acasă”, Claudiu Manda a comentat: „Cred că a fost o invitație să vină în PSD cei care se gândesc că PSD-ul are, totuși, o șansă….”

“Cred că dacă sunt oameni care își doresc să se întoarcă acasă – și au fost astfel de oameni și s-ar putea să mai fie și în viitor – sunt bineveniți înapoi acasă! Dar alta e să spui că reprezinți un alt partid, dar ești tot de stânga, ești diferit de PSD, că de-aia te duci la alt partid, dar ai vrea să faci alianță cu PSD – ceva nu e în regulă”, a explicat Claudiu Manda la Digi 24.

Totuși, Manda nu-l vrea în PSD pe Ponta. “Depinde de organizația care o să-l primească”, a răspuns Claudiu Manda, sugerând că nu e de avut în vedere o asemenea perspectivă.

De asemenea, la observația că Gabriela Firea a spus inclusiv că și-ar dori să vină în PSD Victor Ponta, Claudiu Mandea a spus: „Am înțeles. N-am ce să comentez ce-ți poate dori dna Firea, pot să vă spun doar că și dna Firea, ca și alte organizații județene – am considerat că este oportun, repet, ca fiecare organizație București și județeană să-și stabilească propria politică de alianțe – și din ce știam, la nivelul Bucureștiului există o astfel de intenție, cred că sunt și alte județe în țară, cum sunt sigur că sunt și județe care nu doresc o alianță”.