După ce a criticat de nenumărate dăți faptul că IT-iștii sunt scutiți de plata impozitului, Mircea Badea a fost nevoit să reacționeze și la noul proiect adoptat în Camera Deputaților. Răspunsul lui Badea a fost pe măsură, afirmând că: „Asta mi se pare cu adevărat odios”.

Răspunsul lui Badea, replică dură

„Cresc salariile în presă. Jurnaliştii vor fi scutiţi de impozit la fel ca IT-iștii. Asta mi se pare cu adevărat odios. Eu vreau să spun că asta este o mizerie. Vreau să denunţ această porcărie. Nu sunt de acord deloc cu ea. Exclus ca eu să beneficiez de aşa ceva! Consider că este o mare mizerie. Ideea este ca oamenii să plătească impozit, nu să fie scutiţi de impozit. Ca să meargă o societate înainte, este nevoie de bani, nu de scutiri.

În cazul în care nu voi avea încotro, că mă obligă legea şi nu vreau să fac puşcărie, o să donez o sumă mai mare decât impozitul. 10% din veniturile mele înseamnă o sumă destul de importantă. Mi se pare sub demnitatea mea ca om să fiu scutit de impozit. Vreau să plătească şi IT-iștii impozit, nu să fiu scutit eu”, a declarat Mircea Badea, la Antena 3, potrivit dcnews.ro.

Reacția lui Dacian Cioloș

Europarlamentarul susține că noua decizie este „un măr otrăvit.”

„Am văzut mai multe reacții de la jurnaliști respectabili care protestează față de o lege votată de PSD prin care ziariștii primesc un tratament diferențiat la impozitare și alte privilegii fiscale. Oamenii nu au cerut așa ceva, sunt uluiți, și își dau seama că cineva tocmai le-a pus în brațe un măr otrăvit.

Este doar o nouă mostră de mentalitate iremediabil pervertită a celor de la PSD: putem fura, putem prăda, important e să ni-i facem părtași pe ceilalți. În felul ăsta îi culpabilizăm și le anihilăm orice tentativă de moralitate. Îi facem prizonieri printr-o lege dată rapid care poartă beneficii speciale pentru o breaslă și putem trăi liniștiți în mizerie morală pentru că apa tulbure va deveni mediul comun al tuturor.

În această logică a fost guvernată România în ultimele decenii. Marii corupți au tot încercat să-i corupă și pe ceilalți pentru a nu se auzi zgomot în jurul propriilor privilegii.

Când au apărut forțe politice noi formate de oameni care resping aceste practici din start – pentru că sunt inacceptabile în setul nostru de valori – au tăbărât pe noi cu aceeași metodă. Cei care au subjugat societatea cu metode securiste, ne-au făcut securiști. Cei care au trăit din corupție și au pompat în propriile buzunare bani din banii statului, ne-au acuzat fals de aceleași lucruri.

Acum încearcă să compromită jurnaliștii crezând că lăcomia e o boală generalizată, așa cum e în mediul politic “nevaccinat” cu moralitate.

România nu are nevoie de categorii speciale cu pensii și tratament special. Orice român care muncește este special și statul trebuie să trateze cu respect egal fiecare cetățean.

România are nevoie de o nouă clasă politică pentru că cea veche se crede, de prea multă vreme, specială”, a transmis președintele Plus pe Facebook.

Intervenția lui Alex Dima

„Hai, că s-au rezolvat problemele în ţara asta. Politicienii nu mai puteau de grija noastră, a jurnaliştilor şi au hotărât că nu mai trebuie să plătim impozit pe venit.

Îi şi văd cum îşi ronţăiau creioanele şi îşi masau tâmplele gândind la binele nostru.

Tare m-aş bucura că breasla noastră să fie mai unită şi să le transmitem într-un glas că n-avem nevoie de pomeni şi privilegii!

Că priorităţile ţării sunt altele.
Că bine ar fi să termine cu mascarada asta la care asistăm de câţiva ani, că vrem stabilitate, că vrem legi şi instituţii funcţionale.

De mai bine de o lună filmez la un nou material din seria “Judeţe la stăpân”.
Rar mi-a fost dat să găsesc atâţia incompetenţi la un loc. Printre ei şi mulţi parlamentari. Prea mulţi!

Sper că legea asta să nu treacă de Controceni”, a  afirmat jurnalistul pe pagina sa de Facebook.