Șase destinații europene. Sărbătorea Paștelui se apropie și, dacă doriți să vă bucurați de o mini-vacanță, acesta ar putea fi momentul perfect pentru o aventură captivantă cu trenul.

Șase destinații. O călătorie cu trenul poate reprezenta o vacanță în sine

Rutele feroviare pot fi surprinzător de rapide: doar 3,5 ore puteți face de la Londra la Amsterdam.

A face o călătorie cu trenul, dintr-un oraș al Europei în altul, poate fi o experiență foarte plăcută, dacă te lași purtat prin peisajele continentului. Mai mult, o călătorie cu trenul poate reprezenta o vacanță în sine.

Iată câteva propuneri sugerate de EuronewsTravel. Jurnaliștii au ales șapte orașe fantastice din Europa spre care nu trebuie să luați avionul.

Cele mai frumoase peisaje montane: Berna, Elveția

Capitala Elveției este situată pe malul râului cristalin Aare și este înconjurată de frumusețea Alpilor înzăpeziți.

Profitați de primăvară pentru a porni într-un tur cu bicicleta electrică de-a lungul traseului Radwanderroute 888 – Grünes Band Bern sau plimbați-vă prin Rosengarten.

Catedrala din Berna este una dintre cele mai spectaculoase atracții ale orașului.

De asemenea, orașul găzduiește șase kilometri de galerii comerciale, baruri, cafenele și magazine de artizanat.

Pentru cele mai bune priveliști asupra orașului medieval Altstadt (orașul vechi), urcați cele 344 de trepte până în vârful Catedralei Berna, cel mai înalt turn al bisericii din țară. Trenurile directe circulă spre Berna din Paris și Frankfurt în 4 -5 ore. De la Bruxelles și Londra, călătoria durează 7 ore cu o singură escală în capitala Franței.

Pentru delicii gastronomice: Florența, Italia

Punând accent pe mâncăruri locale, durabile și de sezon, delicii toscane precum schiacciata și friptura florentină se află în orice meniu al restaurantelor din Firenze. Sau alegeți tagliatelle cu trufe și ciuperci porcini, pappardelle cu carne de mistreț și încheiați cu cea mai bună înghețată.

Temperaturile încep să crească în martie, dar sunt blânde primăvara, deci e vremea perfectă pentru vizitarea obiectivelor turistice.

Trenurile de noapte ajung la Florența în 10 ore de la Munchen, ceea ce face din oraș o destinație ideală. De la Geneva, călătoria durează mai puțin de 6 ore.

Pentru iubitorii de cultură: Amsterdam, Olanda

Capitala Olandei este considerată unul dintre centrele culturale ale Europei. Explorează orașul și vei descoperi multe altele, de la sculpturi în aer liber până la mici galerii independente.

Amsterdam și peisajul rural din jur prinde viață în timpul primăverii. Canalele sunt împodobite cu copaci verzi, strălucitori, iar lalelele încep să înflorească. Pentru a le admira, mergeți la Grădinile Keukenhof, la mai puțin de o oră de Amsterdam.

Puteți lua un tren direct de la Frankfurt sau Londra la Amsterdam în patru ore, iar de la Paris în 3,5 ore.

Pentru amatorii de obiective turistice însorite: Sevilla, Spania

Deși mai îndepărtat, orașul Sevilla din sudul Spaniei este o destinație uimitoare, care recompensează cu generozitate vizitatorii.

Este unul dintre cele mai fierbinți orașe din Spania. Înseamnă că temperaturile ajung în mod regulat la 40°C vara, dar primăvara temperaturile sunt mai scăzute.

Este un oraș plin de istorie, cu atracții arhitecturale, de la cea mai mare catedrală gotică din lume, până la minunatul palat regal Alcázar.

Sevilla este la 2,5 ore cu trenul direct de la Madrid. O călătorie din Paris sau Lisabona durează între 12 și 13 ore.

Pentru iubitorii de arhitectură: Köln, Germania

Köln este un amestec fascinant de ziduri romane antice și biserici medievale.

Turnurile gemene ale Kölner Dom sunt o parte emblematică a orașului, iar priveliștea orașului din Turnul de Sud merită din plin urcarare celor 533 de trepte. Această structură găzduiește cel mai mare clopot din lume, cu o greutate de 24 de tone.

Puteți călători la Köln, din Londra, în 4,5 ore, schimbând trenul la Bruxelles. De la Paris, călătoria directă durează puțin peste trei ore, ceea ce o face o opțiune ideală pentru vacanța cu trenul în Europa.

Pentru cei care vor să admire podgorii luxuriante: Bordeaux, Franța

Capitala vinului din Franța, orașul Bordeaux încântă vizitatorii cu podgoriile îngrijite și frumoase.

Aici puteți vizita câteva dintre sutele de proprietăți viticole aristocrate sau câteva casteluri, pentru a afla mai multe despre procesul de producere a vinului și a degusta produsul final.

Muzeul ultramodern Cite du Vin este un loc impresionant dedicat vinului.

Bordeaux se află la două ore de mers cu trenul de Paris. Puteți ajunge acolo din Amsterdam în aproximativ 6,5 ore și de la Londra în 5,5 ore cu o singură schimbare sau în 4,5 ore de la Bruxelles.

Pentru măreția imperială: Viena, Austria

Capitala Austriei este cunoscută ca Orașul Muzicii.

Vizitați renumitul Musikverein, unde cântă Orchestra Filarmonicii din Viena sau explorați exponatele interactive de la muzeul Haus der Musik. Descoperiți moștenirea imperială lăsată de Habsburgi la Palatul Hofburg, datând din secolul al XIII-lea.

Grădinile și parcurile din oraș sunt pline cu magnolii, flori de cireș, trandafiri și lalele.

Puteți ajunge la Viena din Paris sau Bruxelles în 10,5 ore. O călătorie directă de la Frankfurt durează doar 6,5 ore.