Dacă nu ați mai fost niciodată în Spania, atunci pregătiți-vă de o experiență memorabilă.

Fiecare oraș este special, începând de la peisaje și locuri unice de vizitat, până la gastronomie. Puteți vizita zeci de regiuni viticole, puteți descoperi cele mai mari frumoase orașe – Barcelona și Madrid – sau puteți explora bijuteriile mai puțin cunoscute din San Sebastian sau Sevilla.

Iată care sunt cele mai frumoase orașe din Spania

1. Sevilla

Sevilla este, fără îndoială, unul dintre cele mai spectaculoase orașe spaniole. Este plin de repere emblematice, cum ar fi Torre del Oro, fascinantul Palat Real Alcázar și Plaza de España.

Sevilla este cunoscut ca un oraș în care ai de unde alege cele mai bune mâncăruri, aici existând peste 10.000 de baruri tapas. O experiență obligatorie pentru orice vizitator al orașului este spectacolul de flamenco, un dans tradițional spaniol care își are originea în Andaluzia.

Plaza de España și Palatul Real Alcázar au fost folosite ca locații de filmare în ”Războiul Stelelor ”și ”Game of Thrones”.

2. Valencia

Valencia este un oraș superb, situat pe coasta de est a Spaniei. Este al treilea oraș ca mărime din Spania și e cunoscut pentru istoria sa bogată, cultura vibrantă și plajele frumoase. Găzduiește mai multe plaje, inclusiv plaja La Malvarrosa și plaja El Cabanyal.

Nicio vizită în Spania nu este completă fără a gusta un preparat emblematic mediteranean, celebra paella.

3. Granada

Secolele de influențe iberice, romane și musulmane sunt țesute în arhitectura și cultura care fac din Granada un oraș unic. Nu veți dori să ratați un tur prin Alhambra și prin pitoreștile grădini ale Palatului Generalife.

De asemenea, puteți face o plimbare pe străzile pietruite și să admirați bisericile, mănăstirile, spitalele, palatele și conacele renascentiste, baroce și neoclasice.

Granada găzduiește și Catedrala Granada, o construcție uimitoare, în stil gotic, care datează din secolul al XVI-lea. Orașul găzduiește mai multe muzee, inclusiv Muzeul de Arte Frumoase și Parcul Științific.

4. Oviedo

Oviedo este amplasat între dealuri verzi luxuriante, de-a lungul munților Picos și este renumit pentru catedrala sa antică. Orașul are multe mănăstiri, capele și biserici minunate, precum și o colecție impresionantă de sculpturi.

Oviedo este cel mai obișnuit punct de plecare pentru traseul Camino Primitivo pentru pelerinajul ​Camino de Santiago, cunoscut de pelerini ca ”Drumul Sfântului Iacob”.

Istoria acestui traseu pentru pelerinaj datează de secole și își are originea în străvechile rute trasate în Europa de pelerinii creștini.

5. Madrid

Capitala Spaniei, Madrid, nu duce lipsă de locuri uluitoare. În timp ce măreția clădirilor de-a lungul Gran Vía este suficientă pentru a vă tăia respirația, frumusețea arhitecturală nu se termină aici.

Puteți admira Palatul  Regal, fermecătorul cartier Chamberí și abundența de galerii de artă și muzee, inclusiv faimosul muzeu Prado. Desigur, puteți face un tur culinar prin Madrid pentru a încerca renumitul jamon, brânza manchego, sidra și churros.

La Madrid trebuie să faceți neapărat turul Mănăstirii Escorial și să ajungeți la ”Valle de los Caídos” (Valea celor căzuți), declarată patrimoniu național.

Madrid
SURSA FOTO: Dreamstime

6. Córdoba

Dacă plănuiți să vizitați acest oraș, asigurați-vă că ajungeți în luna mai pentru a asista la Festivalul anual Courtyard. Veți putea admira priveliștile și mirosurile a sute de flori și plante în timp ce proprietarii caselor își deschid și curțile pentru a fi admirate.

Arhitectura antică servește ca indicator al diferitelor epoci și oamenilor care au locuit în acest oraș.

Treceți peste Podul Roman, admirați arcurile în dungi din Marea Moschee și plimbați-vă pe străzile decorate ale vechiului Cartier.

7. Barcelona

Majoritatea vizitatorilor Barcelonei sunt atrași în primul de rând de celebra Sagrada Família, proiectată de arhitectul Antoni Gaudí. Aici veți găsi repere arhitecturale fascinante, precum Casa Batlló, Casa Vicens, Park Güell și opulentul Palat al Muzicii Catalane.

Barri Gòtic (Cartierul Gotic) este o zonă uimitoare a orașului. Este unul dintre cele mai frumoae cartiere medievale din lume, cu o atmosferă magică.

8. Girona

Frumosul oraș Girona este un muzeu în aer liber, cu capodopere arhitecturale antice și medievale: spectaculoase băi arabe, Catedrala Força Vella și rămășițele cetății romane Força Vella.

Pentru vederi panoramice, urcați scările pe strada Cúndaro sau Sant Llorenç pentru a ajunge la cel mai înalt punct din oraș. Clădirile multicolore care se află de-a lungul râului Onyar sunt o destinație obligatorie.

9. Zaragoza

Arhitectura complicată a acestui oraș uimitor, situat de-a lungul râului Ebro, vă va tăia respirația.

Acoperișurile din țiglă albastră și galbenă ale Basilicii Nuestra Señora del Pilar pot fi văzute atât de pe râul mărginit de copaci, cât și din vasta Plaza del Pilar. Faceți o plimbare de-a lungul pieței și veți putea admira fântâna strălucitoare Fuente de la Hispanidad.

10. San Sebastián

San Sebastian este unul dintre cele mai frumoase orașe de coastă ale Spaniei. Plaja La Concha, în formă de semilună, cu nisipul alb și fin și apele turcoaz limpezi, este una dintre atracțiile de top.

Plimbați-vă prin orașul vechi, unde veți putea admira Bazilica Santa María del Coro și Muzeul San Telmo.