Sancțiune drastică pentru Dan Vîlceanu

Comisia juridică din Camera Deputaților a aprobat, la solicitarea Biroului Permanent, o sancțiune maximă pentru deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, după ce acesta l-a agresat pe deputatul liberal Florin Roman la Parlament.

Marți, Comisia a votat o reducere de 50% a venitului de deputat pentru Vîlceanu timp de șase luni. De asemenea, i s-a redus la zece secunde, pentru o perioadă de trei luni, timpul în care poate lua cuvântul în plenul Camerei Deputaților.

Solicitarea de sancționare a lui Dan Vîlceanu (foto) a fost făcută de deputatul Florin Roman în ședința Biroului Permanent.

După ce a fost atacat de Vîlceanu, Roman s-a prezentat la Institutul Medico-Legal pentru a obține un certificat care să ateste agresiunea.

El a declarat că intenționează să depună o plângere penală împotriva agresorului său.

Îl bănuiește pe Vîlceanu că era sub influența substanțelor

Într-o declarație pentru jurnaliștii de la Parlament, Roman a sugerat că nu exclude posibilitatea ca Dan Vîlceanu să fi fost sub influența unor substanțe psihoactive în momentul agresiunii. Florin Romana povestit că a avut loc o altercație verbală în timpul căreia ambii și-au făcut reproșuri, iar Dan Vîlceanu a sărit peste bancă și l-a apucat de gât cu mâna.

Roman a adăugat că Vîlceanu l-a provocat la o luptă afară și că a încercat să-l calmeze pe drum. În continuare, a descris un moment în care a fost surprins de acțiunile lui Vîlceanu, afirmând că acesta a încercat să-l muște în zona capului, în apropierea urechii, și că s-a ferit, dar a fost lovit cu un genunchi în zona nasului. Florin Roman a menționat că nu dorește să tragă concluzii rapide în legătură cu comportamentul lui Vîlceanu după incident, dar a observat că acesta tremura constant și avea o privire absentă, ceea ce îl determină să presupună că poate avea și alte probleme.

„A fost ceva neașteptat. I-am reproșat colegului deputat neafiliat Dan Vîlceanu prezența în băncile grupului PNL, fapt interzis de către regulamentul Camerei Deputaților și i-am solicitat să revină banca neafiliaților.

A urmat o altercație verbală cu tot felul de reproșuri dintr-o parte și din cealaltă, moment în care domnia sa a izbucnit, a sărit peste bancă, practic m-a prins cu mâna ca un fel de gheară în zona gâtului. M-a invitat afară la bătaie. Am încercat pe drum să-l liniștesc și să-i spun că se face de rușine.

Afară, a fost un moment la care n-ai cum să reacționezi, pentru că nu te poți aștepta. A încercat practic să îmi aplice o mușcătură zona capului, în zona urechii, zona de sus. M-am ferit, moment în care m-a apucat cu o mână și m-a lovit cu genunchiul în zona nasului (…)

Nu vreau să mă ante-pronunț văzând comportamentul domniei sale după ce a realizat ceea ce a făcut, (am constatat că) tremura în permanență, avea o privire pierdută, fixă, ceea ce mă poate duce cu gândul că domnia sa are și alte probleme”, a declarat Florin Roman.