Deputatul PNL Florin Roman acuză, într-o postare pe Facebook, că deputatul Dan Vîlceanu l-ar fi agresat în mod fizic la ieșirea din sala de plen. Acesta din urmă ar fi folosit un gest golănesc. Lovitura a fost aplicată cu genunchiul în zona nasului.

Florin Roman a anunțat că va solicita sancționarea deputatului pentru acest act de agresiune. Acesta a spus că va depune o plângere penală împotriva lui Dan Vîlceanu.

Vezi filmul cu agresiunea aici.

Florin Roman a fost agresat fizic de Dan Vîlceanu

Florin Roman a descris într-o postare pe Facebook experiența sa din Parlament. El și-a exprimat surprinderea și dezamăgirea față de un incident care, în opinia sa, a contravenit normelor civilizate. Acesta a menționat că l-a confruntat pe deputatul neafiliat Dan Vilceanu. Acestuia i-a imputat încălcarea regulamentului prin prezența acestuia în băncile grupului PNL.

Conform relatării lui Florin Roman, dezbaterile au degenerat rapid într-o altercație verbală. Ea a culminat cu o agresiune fizică la ieșirea din sala de plen. Roman a subliniat că a fost lovit fizic cu un gest golănesc, printr-o lovitură aplicată cu genunchiul în zona nasului.

În ciuda agresiunii, Roman a menționat că a ales să evite orice formă de ripostă. El a menționat că respectă mandatul său de parlamentar. Acesta a anunțat că va depune plângere penală împotriva „deputatului huligan!”.

 

Nicolae Ciucă cere intervenția conducerii Camerei Deputaţilor

Nicolae Ciucă a reacționat la aflarea veștii. Președintele PNL a subliniat că violența fizică este inacceptabilă, mai ales atunci când are loc în Parlament. Acesta a evidențiat că membrii Parlamentului au fost aleși de către cetățeni pentru a lucra în interesul comun al societății. În opinia sa, aceștia au datoria morală de a oferi un exemplu de comportament decent și civilizat, respectând regulile fundamentale.

Nicolae Ciucă a exprimat îngrijorarea față de modul în care un atac fizic asupra lui Florin Roman arată lipsa de caracter și de conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu. A descris acest comportament drept condamnabil și inacceptabil.

Acesta a spus că va cere conducerii Camerei Deputaţilor să ia măsurile necesare în această situaţie.

Dan Vîlceanu a negat orice incident fizic

Amintim că Dan Vîlceanu a fost exclus din grupul parlamentar al PNL în octombrie 2013. Esența acestei decizii stă în faptul că el, alături de un alt deputat PNL, exclus și el, a semnat o sesizare depusă de USR la Curtea Constituțională. Aceasta viza pachetul fiscal asumat de guvernul PSD-PNL.

Dan Vîlceanu a negat ferm orice incident fizic. Cu toate acestea, atenția a fost atrasă de faptul că Florin Roman s-a întors în sala de plen, ținându-și nasul cu un șervețel. Dan Vîlceanu a recunoscut însă că între el și fostul său coleg de partid a existat un schimb de replici tensionat.

„Nu a fost vorba despre o bătaie, ci pur și simplu l-am condus afară din sala de plen, după ce am avut un schimb de replici aprins. Totul a pornit de la provocările sale, când eu mă aflam în bancă în sala de plen, alături de un coleg. I-am replicat, iar situația a escaladat și l-am scos afară. Dar nu a fost vorba despre o confruntare fizică”, a declarat Dan Vîlceanu.