Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat, îşi continuă atacurile la adresa Guvernului condus de Florin Cîţu.

Liderul PSD critică dur lupta internă din PNL, care a ajuns să fie purtată cu ajutorul instituţiilor precum Cancelaria prim-ministrului. “Nu poți să emiți documente cu antetul Guvernului României care țin de o luptă internă în PNL”, spune Ciolacu.

Preşedintele PSD reafirmă ce anunţase şi luni seara şi anume că social-democraţii ar putea merge să protesteze în faţa DNA pentru ca anchetele asupra jafurilor comise de Guvern în timpul pandemiei să fie anchetate mai repede.

Marcel Ciolacu mai aminteşte şi despre ţintele de vaccinare pe care şi le-a asumat Florin Cîţu. “Păi nu pleci tu acasă! Când niciun obiectiv de al tău nu s-a materializat, nu îți dai demisia?”, a mai declarat, marţi, preşedintele PSD la DC News Live.

Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

“Ca să vedeți cât de jos au ajuns: prima dată au transformat Guvernul în Guvernul coaliției, acum vedem primarii pe care îi chema domnul Orban să îi forțeze să treacă de la PSD la PNL, acum îi cheamă domnul Cîțu să nu mai voteze cu domnul Orban. Noi realizăm cât de jos au ajuns? Acolo nu gestionează banii lor personali, acolo gestionează banii românilor.

Nu poți să emiți documente cu antetul Guvernului României care țin de o luptă internă în PNL. Eu am mai anunțat și aseară: este foarte posibil ca PSD-iștii să meargă în fața DNA și vor protesta pentru ca toate aceste anchete să se întâmple o dată. Am avut jaful din pandemie de la Unifarm, avem 120 de milioane de doze de vaccin care au fost cumpărate și nu sunt folosite, iar acum nu mai vorbește nimeni de vaccinare.

Din când în când mai apare câte un zevdec care vorbește despre vaccinarea obligatorie. Eu nu vreau să mai trăiesc ca pe vremea comunismului, este inacceptabil. PSD nu va accepta niciodată vaccinarea obligatorie! Datoria ta ca și Guvern este să găsești cele mai bune soluții pentru a promova vaccinarea.

Zicea domnul Iohannis, zicea și domnul Cîțu că vom ajunge la 5 milioane de vaccinați la 1 iunie. Nu am ajuns! Suntem la final de iulie și încă nu avem 5 milioane de vaccinați. A zis domnul Cîțu că vom ajunge la 10,4 milioane de vaccinați în septembrie și nu s-a ajuns. Păi nu pleci tu acasă! Când niciun obiectiv de al tău nu s-a materializat, nu îți dai demisia?”, a declarat Marcel Ciolacu.

Urmează tăieri de salarii: “Aşa spune legea!”

Marcel Ciolacu mai vine cu o veste extrem de proastă, de data aceasta pentru români. Guvernul ar pregăti tăieri de venituri şi ar fi vorba chiar despre o obligaţie legală.

“Mie îmi pare rău că am avut dreptate. Când s-a făcut această Coaliție, acest Guvern al său, era evident că va fi al doilea CDR în România și uitați-vă cum lucrurile duc spre această datorie externă, în care se îngheață toate veniturile.

Urmează chiar și tăieri, așa spune legea, nu spune șeful ciumei roșii. Așa spune legea! (…) Vor fi obligați! Vor fi obligați conform legii să ia o măsură la o asemenea datorie publică”, a mai precizat, marţi, Marcel Ciolacu.