Premierul Florin Cîţu ar putea avea probleme serioase!

PSD va face un gest fără precedent, spune Marcel Ciolacu! De ce vor merge liderii partidului la DNA?

PSD va face un gest fără precedent şi va merge la DNA pentru a cere procurorilor anticorupţie să ancheteze “hoțiile din cursul pandemiei”, spune Marcel Ciolacu.

Liderul PSD afirmă că Florin Cîţu se plimbă în acest moment prin ţară, făcându-şi campanie pentru alegerile interne ale PNL, în timp ce România arată “ca o ţară neguvernată”.

Ciolacu mai spune că Executivul condus de Florin Cîţu a depăşit gradul de 50% datorie guvernamentală. “Nu putem să invocăm pandemie ca să încălcăm o lege”, mai afirmă preşedintele PSD, care adaugă că liderii social-democraţi nu ar trebui să facă denunţuri la DNA, ei fiind oameni politici, însă situaţia a ajuns de neacceptat.

“BNR, inflație de 4%! Cîțu spune că este formidabil. Domne, trăim în lumi paralele!”

“Premierul stă, în acest moment, pe scene prin țară, își face campanie, în loc să meargă unde trebuie. Arătăm ca o țară neguvernată. Facem numai împrumuturi, BNR anunță că va crește inflația și se vorbește despre bătălia dintre Orban și Cîțu.

Guvernul are obligația să vină cu o lege ca să îndrepte această datorie publică, intrăm în etapa de tăieri. Creșterile de taxe nu ne ajută cu nimic. Nu putem să invocăm pandemie ca să încălcăm o lege.

Dacă nu vine Cîțu, avem dreptul să convocăm o sesiune extraordinară. O treime din parlamentari va convoca o sesiune. E depășit gradul de 50% datorie guvernamentală. Avem un premier care nu se uită în fișa postului.

Vă aduceți aminte că PSD a mai mers pe la DNA să își susțină anumiți lideri.  S-ar putea să se trezească DNA cu toți liderii PSD în fața DNA să ceară să se respecte legea și să înceapă să ia măsuri la toate hoțiile din cursul pandemiei, cu starea de urgență, cu toate. Este un jaf generalizat! Cerem să aplice legea și să își facă datoria. Noi nu trebuie să facem denunțuri, suntem oameni politici.

A ieșit BNR și a spus că vom avea o inflație de 4%! Cîțu spune că este formidabil. Domne, trăim în lumi paralele!”, a declarat, luni seara, Marcel Ciolacu, invitat în emisiunea lui Victor Ciutacu de pe România TV, scrie stiripesurse.ro.

PSD solicită şi o anchetă penală cu privire la unele fapte semnalate la Cancelaria prim-ministrului

Tot luni, s-a aflat că cei de la PSD solicită demararea unei anchete penale, pentru că Florin Cîţu ar folosi mai mulţi angajaţi de la Cancelaria prim-ministrului pentru a-l ajuta pe acesta şi pe liderii PNL care-l susţin în lupta internă din partid. Pentru o faptă similară a fost condamnat şi Liviu Dragnea, pentru că ar fi utilizat resursa umană de la DGASPC Teleorman în folosul partidului.

“PSD solicită instituțiilor abilitate să declanșeze de urgență o investigație penală cu privire la utilizarea resurselor umane și bugetare din Cancelaria Prim-Ministrului în campania electorală a lui Florin Cîțu pentru șefia PNL.

Documentele apărute în presă cu privire la punctajele de comunicare pentru campania internă a premierului Cîțu, realizate de angajații Cancelariei premierului, constituie probe temeinice care justifică pe deplin o astfel de anchetă, iar în trecut au fost numeroase cazuri similare pentru care s-au constituit dosare penale”, afirmă social-democrații.