Lovitură cruntă pentru Florin Cîțu! Acuzații dure la adresa premierului

Potrivit social-democraților, mai mulți angajați de la Cancelaria prim-ministrului realizează punctajele pentru liderii PNL care îl susțin pe Florin Cîțu. Este de menționat faptul că fostul lider social-democrat, Liviu Dragnea, a fost condamnat pentru o faptă similară, utilizând resursa umană de la DGASPC Teleorman în folosul partidului.

PSD solicită instituțiilor abilitate să declanșeze de urgență o investigație penală cu privire la utilizarea resurselor umane și bugetare din Cancelaria Prim-Ministrului în campania electorală a lui Florin Cîțu pentru șefia PNL. Documentele apărute în presă cu privire la punctajele de comunicare pentru campania internă a premierului Cîțu, realizate de angajații Cancelariei premierului, constituie probe temeinice care justifică pe deplin o astfel de anchetă, iar în trecut au fost numeroase cazuri similare pentru care s-au constituit dosare penale.”, notează social-democrații.

Folosește resursele în mod necuvenit

Social-democrații mai spun că premierul Florin Cîțu se folosește de resurse și de personalul bugetar în mod necuvenit.

”Punctajul emis de Cancelaria Prim-ministrului cu titlul „Florin Cîțu candidat pentru președinția PNL” arată că premierul Cîțu și-a stabilit sediul oficial de campanie în biroul său de la Guvern și folosește, în mod necuvenit, resursele și personalul bugetar în lupta sa politică din partid.”, spun social-democrații.

Aceștia citează art. 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție și spun că persoanele care săvârșesc astfel de fapte trebuie pedepsite cu 1-5 ani de închisoare.

”Acest fapt se circumscrie unei infracțiuni de corupție săvârșită de la cel mai înalt nivel al statului român, mai precis încălcarea art. 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

Conform acestui articol, folosirea influenței ori autorității funcției de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii unui folos necuvenit, pentru sine ori pentru altul, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani, iar tentativa se sancționează conform legii.”, scriu cei de la PSD.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin