DNA îi interzice lui Ion Rădoi să mai conducă sindicatul de la metrou! El a fost pus sub urmărire penală. Toate aceste lucruri l-au scos din minți pe jurnalistul Victor Ciutacu. În opinia sa, să pui sub urmărire penală pentru șantaj un lider sindical fiindcă a organizat o grevă, adică exact obiectul lui de activitate, e tipic regimurilor totalitare.

„Că-l cheamă Rădoi, Hoffa, Jiminy Cricket sau Zăna Măseluță, tot aia e. Sorina are dreptate, se vede că la dosar DNA n-are nimic care să stea în picioare.

Povestea urâtă nu e (numai) despre spațiile comerciale de la metrou. Alea-s un mic ciubuc de prostit manifestanții cu mânuțe galbene din Piața Victoriei. Resorturile trebuie căutate în contractul colectiv de muncă beton de la Metrorex (negociat, da, de Rădoi, cu pumnul în masă, ca la sindicatele care se respectă), despre majorările de tarife (fix în ziua cu desantul DNA, își mai amintește cineva de ele?), de contractele de mentenanță și de livrare de trenuri (acolo-s paralele serioase, nu la covrigării)”, a spus jurnalistul.

 

El a ținut să își explice gestul. Ciutacu a aratat că nu îi plânge de milă lui Rădoi, dar nici nu vrea „să se lase prostit” de ultimele decizii luate.

„Vila de lux” a marelui, arogantului și antipaticului lider sindical e în țară, nu în Alpii Austrieci sau pe Coasta de Azur. Casa dată obsesiv la tv, banală și ușor meschină, cu etaj și curte cât să dai două flegme-n ea, se află în cel mai prost și mai muncitoresc cartier din Sinaia, Platoul Izvor, între blocuri, pe locul fostului sanatoriu TBC Olga Bancic, în stația unde întoarce autobuzul la capăt de linie.

Nu-i plâng eu de milă lu’ Cornel, are cine și de ce s-o facă, dar, după aproape 30 de ani trăiți printre rechini, chiar nu mă las prostit de toate focile care au impresia că au inventat ele șmecheria”, a scris pe pagina sa de Facebook, Victor Ciutacu.

Sursă foto: Evenimentul Zilei