Ion Rădoi dus la DNA! Au fost efecuate percheziții la locuința sa

Potrivit surselor judiciare, în urma descinderilor, mai multe persoane au fost duse la audieri la sediul DNA. Printre aceste persoane, notează hotnews.ro, se află și Ion Rădoi. Audierile au început la ora 17:30.

DNA a anunțat că procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018-2021, notează sursa anterior citată. DNA a mai spus că au fost efectuate percheziții la 16 adrese din București și din județele Prahova și Ilfov.

De ce are loc ancheta

Potrivit surselor judiciare, în luna aprilie Metrorex a început demolarea spațiilor comerciale din metrou pe care le-a administrat sindicatul condus de Ion Rădoi, care încasa 75% din chirii. Cu toate acestea, singurele stații de metrou unde mai sunt spații comerciale sunt cele care se află în sectorul 3 și sectorul 5.

O parte din sindicaliștii conduși de Ion Rădoi și o parte din lucrătorii din spațiile comerciale au blocat circulația metroului printr-un protest spontan care a ținut metroul bucureștean pe loc aproape o zi întreagă. Blocarea metroului bucureștean a generat o pagubă directă de circa 2,8 milioane de lei, a anunțat ulterior Metrorex.

La momentul respectiv, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, le-a cerut scuze bucureștenilor deoarece de atâta timp predecesorii săi nu au făcut nimic cu privire la mafia de la metrou.

Mai mult decât atât, acesta a avut un mesaj și pentru Ion Rădoi, căruia i-a spus că ”s-a terminat,  ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge”.

 

 

 

 

Sursă foto: Dreamstime