Potrivit ultimelor informații, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează mai multe percheziți într-un dosar penal care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2018 – 2021.

Sunt vizate 16 locații atât din municipiul București, cât și judeele Prahova și Ilfov.

„Miercuri, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova şi Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituţii publice”, se precizează în comunicat.

În ceea ce privește instituțiile vizate, surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că instituțiile unde se desfășoară perchezițiile sunt sediile primăriilor sectoarelor 3 și 5, conduse de Robert Negoiță și Cristian Popescu Piedone, și sediul Sindicatul Liber din Metrou, condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi.

DNA efectuează percheziții la locuința lui Ion Rădoi

Totodată, același surse au mai precizat că anchetatorii au descins și la locuința liderului sindical. De menționat este faptul că, descinderile au loc în contextul în care în luna aprilie Metrorex a început demolarea spațiilor comerciale din metrou pe care le-a administrat sindicatul condus de Ion Rădoi, care încasa 75% din chirii.

Deși toate spațiile comerciale urmau să fie demolate, în sectoarele 3 și 5, chioșcurile au rămas. Metrorex informa ulterior că o parte din sindicaliștii conduși de Ion Rădoi și o parte din lucrătorii din spațiile comerciale au blocat circulația metroului printr-un protest spontan care a ținut metroul bucureștean pe loc aproape o zi întreagă.

În ceea ce privește pagubele, blocarea metroului bucureștean a generat o pagubă directă de circa 2,8 milioane de lei, a anunțat ulterior Metrorex.

La acel moment, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, le-a cerut atunci scuze bucureștenilor pentru că zeci de miniștri ai Transporturilor „au lăsat să se formeze un buboi enorm, o mafie la metrou” și a avut un mesaj tranșant pentru pentru Ion Rădoi.

„S-a terminat, ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge!”, i-a spus ministrul.