Marcel Ciolacu a vorbit despre eliberarea lui Liviu Dragnea, dar și despre ce va uruma din punct de vedere politic. Liderul PSD sussține că se bucură de decizia luată de instanță, aceasta fiind una corectă.

„Nu. Mă bucur că s-a luat o decizie corectă şi a fost eliberat, a avut această pârghie legală”, a declarat Marcel Ciolacu, adăugând că îi pare rău pentru ce a trăit Dragnea în urma condamnării.

În ceea ce privește reîntoarcerea acestuia în PSD, Ciolacu susține că nu este vorba despre o hotărâre de excludere, iar în acest moment nu mai există cale legală de întoarcere a lui Liviu Dragnea în PSD.

Mai exact, se pare că statutul prevede ca atunci când o persoană este condamnată să își piardă dreptul de a fi membru de partid.

„În Statut este prevăzut un astfel de lucru: în momentul în care eşti condamnat, automat nu mai eşti membru de partid”, a mai precizat Marcel Ciolacu la RomâniaTV.

Liviu Dragnea nu mai poate intra în PSD

Totodată, Marcel Ciolacu a mai fost întrebat  a mai adăugatdupă expirarea termenului de interdicţie, „categoric se poate” şi şi-a exprimat speranţa că Liviu Dragnea nu se va lăsa antrenat „într-un fals scandal”, aşa cum încearcă să acrediteze Codrin Ştefănescu pe pagina sa de socializare.

Actualul lider de partid susține că nu crede că Dragnea ar fi ”un o prost” și consideră că nu și-ar dori ”să devină un instrument, culmea, al lui Klaus Iohannis, de a face un aşa presupus scandal”.

„Vreau să fiu foarte clar: fiecare dintre noi suntem vremelnici în această poziţie, de şef al PSD. Eu nu cred că domnul Liviu Dragnea îşi doreşte în acest moment un scandal fals în interiorul PSD şi mai ales cu acel „vârf de lance”, domnul Codrin Ştefănescu. Cred că domnul Dragnea nu-şi doreşte acum să astupe toată incompetenţa guvernamentală şi hoţiile reale şi mari pe care le fac în acest moment actualii guvernanţi cu acest presupus scandal.

Şi Liviu Dragnea, ca şi Marcel Ciolacu, este plin de defecte, şi eu sunt plin de defecte. Nu cred că Liviu Dragnea este un om prost şi ştie foarte bine şi nu cred că-şi doreşte să devină un instrument, culmea, al lui Klaus Iohannis, de a face un aşa presupus scandal”, a mai spus Marcel Ciolacu.