Polonia reacționează în fața Rusiei! Au trimis soldați și vehicule către frontiera de est

Manevrele respective au loc în contextul unor tensiuni între Moscova și statele membre NATO, printre care se află și Polonia. Țara respectivă se teme de o posibilă invazie rusă a teritoriului polonez, precum s-a întâmplat în anul 2014, în Peninsula ucraineană Crimeea.

„Cel mai important lucru este ca Polonia şi polonezii să fie în siguranţă. De aceea ne-am deplasat trupele”, a transmis ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak.

Amintim că autoritățile din Rusia mobilizează din patru în patru ani mii de militari în cadrul exerciţiilor militare Zapad, al căror obiectiv este să simuleze un răspuns la o agresiune externă.

Armata din Rusia a fost modernizată

Anterior, ministerul Apărării al Rusiei informează că pentru prima dată, militari ruși au luptat alături de roboți special concepuți, relatează RIA Novosti. Totul s-a întâmplat în cadrul exercițiilor strategice, iar ”Zapad-2021”, ”Uran-9” a suprimat forța vie și tehnica de luptă a inamicului convențional aflat la o distanță de trei până la cinci kilometri, folosind sistemle de rachetă ”Ataka”, lansatoare de proiectile de infanterie, tunuri de 33 milimetri și mitraliere.

Totodată, roboții rusești au asigurat acoperire pentru unitățile motorizare, la schimbarea de poziție. Mai exact, roboții ”Nerehta” au fost folosiți pentru recunoaștere și pentru susținerea cu foc a subunităților. În ceea ce privește dotările, ei sunt echipați cu mitraliere ”Kord” de 12,7 milimetri și cu aruncător de grenade AG-30M, de 30 de milimetri. De cealaltă parte, ”Nerehta” este capabil să corecteze focul, să livreze muniție și echipamente.

Sistemele de deminare ”Uran-6” a fost folosit pentru trasarea de coridoare de trecere pe câmpurile minate, iar acțiunile roboților au fost asigurate de sistemul tactic de laser ”Karier”. Potrivit sursei citate, acesta permite detectarea și distrugerea mijloacelor optice ale echipamentelor de recunoaștere și observare.

Amintim faptul că noua informație vine în contextul în care, în perioada 10-16 septembrie, pe nouă poligoane din Rusia, în apele Mării Baltice, precum și pe cinci poligoane din Republica Belarus s-au desfășurat exerciții comune strategice ”Zapad-2021”(Vest-2021).

În ceea ce privește numărul total de personal din unitățile de luptă, care intră sub incidența Documentului de la Viena din 2011, acesta nu depășește 6400 de militari. De menționat este faptul că trupele trebuie să revină la locul lor permanent de dislocare până la mijlocul lunii octombrie.

Sursă foto: Dreamstime