Anunțul momentului despre creșterea pensiilor, alocațiilor și a salariului minim. Ce s-a discutat în timpul negocierilor dintre PNL și PSD pe această temă și mai ales ce s-a stabilit între reprezentanții acestor partide? Detalii importante au fost oferite de liderul liberal, Gheorghe Flutur. Prim-vicepreședintele PNL a explicat că toată lumea este de acord cu majorarea pensiilor. El a ținut să sublinieze că trebuie văzut ce bani și ce resurse există înainte de a face orice pas important.

Gheorghe Flutur a ținut să arate că în ceea ce privește salariul minim, este vorba de o chestiune cât se poate de clară. Trebuie să investesc și să creez, ca mai apoi să am ce să împart, a punctat liderul PNL.

Veste importantă despre salariul minim

„Legat de mediul de afaceri și salariul minim. Vrem să fie doar o anumită perioadă în care un angajat să stea pe salariul minim. Ori îl promovezi pe om, ori pleacă. Discutăm multe proiecte UE. PNL spune așa. Trebuie să investesc și să creez, ca mai apoi să am ce să împart. E mai bine ca unii să susțină amprenta socială, iar alții investițiile”, a subliniat Gheorghe Flutur.

La capitolul pensii, lucrurile stau un pic mai bine. Aici și PSD și PNL sunt de acord că trebuie dați mai mulți bani pensionarilor. Trebuie însă să fie și bani pentru a se petrece această majorare.

Gheorghe Flutur: Trebuie să ai de unde să dai

‘Am discutat cu domnul Dîncu fiecare capitol în parte. Pe partea de pensii toată lumea e de acord cu majorarea, dar trebuie să vedem ce avem în cămară, ce resurse avem. Nu pot să dau cifre acum. Aceste capitole au discuții la vîrf. Am cerut impactul economic. Și noi susținem majorarea pensiilor și alocațiilor, dar trebuie să ai de unde să dai. Există un calendar, ce e sub 2 ani au altă valoare ce este peste 2 ani au altă valoare. O formă de ajutor pentru cei cu copii sub 2 ani, ori de indemnizație în plus pentru cei cu handicap”, a arătat primvicepreședintelle PNL.

El a spus că în timpul discuțiilor, a fost avansat un principiu simplu. Asta pentru că impactul bugetar ar urma să fie, doar în cazul persoanelor cu handicap, de 100 de milioane de euro.

„Am mers pe un principiu. Nu îi lăsăm doar pe cei de la Muncă, îi chemăm și pe cei de la Finanțe. E-Facturare a adus bani la buget. Există niște mijloace, dar trebuie susținute. Lucrăm la simulări, momentan. Numai la persoanele cu handicap este un impact de 100 de milioane de euro”, a declarat Gheorghe Flutur la Realitatea PLUS.