Întrebat dacă există un buffer de 40 de miliarde lei care ar permite creșterea pensiilor și celelalte majorări, așa cum ar susține PSD, Florin Cîțu a răspuns râzând.

„Nu există niciun buffer. Sunt 40 de miliarde încasări mai mari, în condițiile în care nu am crescut taxele. Nu există un buffer, există încasări mai mari. Vedeți care e pericolul ca Finanțele să meargă la PSD?”, a spus Florin Cîțu.

Totodată, Florin Cîțu a declarat că „negocierile cu PSD sunt un compromis major pe care îl face PNL”, pentru că „cei de la USR ne-au închis ușa, au avut niște condiții bizare, la care nu au renunțat”.

Întrebat care au fost aceste „condiții bizare”, Florin Cîțu a răspuns: „Era cel mai simplu ca USR după ce a fost demis un ministru să vină cu altă propunere și nu am fi ajuns aici. Apoi, când noi am vorbit de principii, ei vorbeau de persoane. Tot timpul discuția se ducea în altă parte, era clar că nu vor să refacă guvernarea”.

Cîțu: Ținem foarte mult să nu crească taxele

Premierul interimar a mai precizat că nu înțelege raționamentul din spatele taxei pe lux propusă de PSD.

„Nu cred că vrem să încurajăm ca oamenii să nu investească. Sunt sigur că găsim o soluție”, a menționat liderul PNL.

De asemenea, Cîțu a afirmat că el speră să fie învestit guvernul „foarte rapid”.

„Eu am spus că atât timp cât voi fi eu premier nu voi introduce alte taxe, alt premier nu știu ce va face”, a mai declarat prim-ministrul interimar.

În privința creșterilor propuse de PSD, Florin Cîțu a spus că „România e în procedură de deficit excesiv. Nu putem să creștem deficitul. Ținem foarte mult să nu crească taxele”.

Florin Cîțu, despre cine va fi noul premier al Românie

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, luni dimineață, că nu s-a vorbit despre varianta ca Nicolae Ciucă să fie propus din nou drept candidat pentru funcția de premier.

„În acest moment nu a făcut nimeni această propunere. Eu știu că domnul Ciucă a fost propus de mine. Nu s-a discutat acest lucru. În PNL noi facem propunerile. Când vom avea o propunere, o vom spune public”, a declarat Florin Cîțu.

Se pare că PSD și PNL ar fi aproape de o înțelegere pentru o „rotație” a premierilor. Astfel, cele două partide ar urma să dea câte un prim-ministru alternativ, pe perioade limitate.