Florin Cîțu a spus-o clar! Nu este de acord să fie impozitați românii doar pentru că au muncit. Președintele PNL a respins, miercuri seară, propunerea PSD de impozitare progresivă. Cîțu a ținut să arate că în România orice venit e deja impozitat.

„E problema dacă vrem să penalizăm pe cineva pentru că a muncit și că a acumulat active. Nu mi se pare normal. Dacă e vorba de evaziune fiscală, sunt de acord să eliminăm evaziunea, dar nu sunt de acord ca românii care muncesc, își asumă riscuri, investesc și plătesc impozite, pentru că au acumulat active la care au plătit impozite, să venim după aceea și să spunem că trebuie să mai plătiți ceva, pentru că asta e justiție socială. Cu asta nu suntem de acord”, a comentat Florin Cîțu.

Potrivit liderului PNL, modificările la Codul Fiscal nu pot fi făcute peste noapte. El a ținut să reamintească că nu vor crește taxele în această guvernare, iar acesta este un principiu de la care nu abdică.

PNL spune clar ce se întâmplă cu taxele şi impozitele

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur a punctat faptul că liberalii nu doresc ca taxele şi impozitele să crească în perioada următoare.

„Nu este domeniul meu, doar vreau să vă spun că sunt lucruri la care ne înţelegem, sunt unele la care mai urmează nişte discuţii. PNL spune clar că nu dorim să mai creştem taxele şi impozitele în perioada următoare şi ne vom ţine de acest angajament şi, în al doilea rând, păstrarea cotei unice. Aici au apărut nişte uşoare discuţii între noi şi cei din PSD care cer această impozitare progresivă, dar vor mai avea loc orele şi zilele viitoare discuţii pentru clarificarea avantajelor pentru mediul de afaceri, pentru dezvoltarea economică a acestei ţări”, a explicat prim-vicepreşedintele PNL.

Gheorghe Flutur, categoric împotriva suprataxării marilor averi

El a precizat că discuţiile au început la nivel politic şi au continuat cu specialişti în domeniul fiscal-economic. Flutur a arătat că PNL nu dorește sancţionarea celor care „capitalizează”.

„Noi liberalii nu vrem să sancţionăm din punctul acesta de vedere pe cel care capitalizează. Aici fiecare poate să spună cum vede, dar eu cred că noi trebuie să fim foarte sinceri cu electoratul. Noi trebuie să încurajăm şi acumularea cinstită de capital în această ţară. Nu să te pedepsesc dacă ai avut curajul să ai un anumit capital”, a spus Flutur.

El a precizat că la negocieri i-a întrebat pe social-democraţi dacă ştiu care este impactul unei astfel de măsuri, însă aceştia au răspuns că încă nu au o astfel de simulare.