Florin Cîțu, răspuns definitiv! Economia nu ne permite. Această creștere nu va avea loc

În acest context, Florin Cîţu susține că anvelopa salarială va rămâne la nivelul angajat în momentul de față, deoarece economia nu-și permite o creștere salarială pentru bugetari. Totuși, una dintre condițiile impuse de PSD ar fi creșterea salariilor în sectorul bugetar.

„Noi vorbim despre anvelopa salarială și nu putem merge mai sus decât ne-am angajat. Sigur, fiecare minister, dacă s-ar organiza bine ar putea crește salariile, dar anvelopa salarială nu va crește dincolo de ceea ce am asumat”, a declarat Florin Cîțu.

Se doreşte și creşterea alocaţiilor pentru copii de la 1 decembrie

De asemenea, PSD au pregătit priorităţile pe care vor să le pună în aplicare imediat după ce ajung la guvernare, într-o formulă cu cei de la PNL, printre acestea aflându-se aplicarea imediată a Legii 127/2019 cu indexarea de la 1 decembrie a tuturor pensiilor cu 11% şi creşterea indemnizaţiei sociale minime cu 200 de lei la 1.000 lei/lună.

Mai mult, se doreşte și creşterea alocaţiilor pentru copii de la 1 decembrie 2021 la nivelul stabilit prin Legea 14/2020. Şedinţă decizivă pentru formarea Guvernului, luni, la PNL. Liberalii decid ultimele detalii ale viitoare coaliţii, cum se împart principalele funcţii în stat

La Capitolul Salariu minim, PSD vrea creşterea salariului minim pentru studii generale la valoarea de 2550 lei şi la 2600 lei pentru studii superioare de la 1 ianuarie 2022 şi creşterea salariului minim pentru studii generale la 2.740 lei şi la 3.000 de lei de la 1 iulie 2022 pentru studii superioare. Termenul va fi definitivat după discuţii cu partenerii sociali şi mediul de afaceri. Cei de la PSD vor şi un calendar pentru eliminarea discrepanţelor apărute din cauza neaplicării Legii salarizării unitare va fi prezentat în 90 de zile.

Simultan, în PNL, mai mulţi lideri au transmis că nu doresc o guvernare alături de PSD, în timp ce, pe surse, este vehiculat ca premier tot Nicolae Ciucă, în timp ce Florin Cîţu ar urma să preia şefia Senatului.