Acesta a spus că un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus votului deliberativului în proxima şedinţă şi este vorba despre 4.000.000 de lei pentru modernizarea drumului judeţean 175A, Câmpulung Moldovenesc-Rarău şi 2.000.000 de lei pentru modernizarea drumului judeţean 209L, Pleşa-Soloneţu Nou.

În opinia lui, modernizarea drumului judeţean 175A este foarte importantă pentru turism, în acest fel reuşindu-se şi punerea în valoare a pârtiei din schi din Rarău.

Declarația lui Gheorghe Flutur

„Modernizăm drumul DJ 175A, Câmpulung Moldovenesc-Rarău, tronsonul care pleacă de la baza pârtiei de schi şi ajunge pe platoul Rarău – Pietrele Doamnei. Aici s-au executate o serie de lucrări de artă, ziduri de sprijin şi apărări de maluri cu gabioane. Se deschide o a treia cale pentru accesul pe platoul Rarău, după modernizarea accesului prin Pojorâta şi a celui prin Chiril. Este un drum de munte, dificil, cu o pantă de 8 – 9 %. Prima jumătate, până la schitul Rarăului, va fi un drum pe două sensuri de mers, iar de acolo, până la Pietrele Doamnei, va fi un drum pe un singur sens, dar cu mai multe refugii de încrucişare. Drumul spre Rarău prin Izvorul Alb va fi destinat exclusiv turiştilor, având în vedere că va fi impusă o restricţie de tonaj de până la 3,5 tone pentru maşinile care vor circula pe acest traseu. Acest drum va pune în valoare şi mai mult pârtia de schi din Rarău, iar mulţi dintre cei care vor veni la pârtie vor urca şi pe masivul Rarău”, a spus Gheorge Flutur.

El consideră că la fel de important, turistic vorbind, este şi drumul judeţean 209L, Pleşa-Soloneţu Nou, care face legătura dintre Mănăstirea Humorului, monument UNESCO, Salina şi Basilica Minor de la Cacica.

„Urmează ca pe acest traseu să fie realizate parcări şi executate marcaje. Odată cu finalizarea tronsonului Pleşa – Soloneţu Nou, drumul reabilitat Gura Humorului – Mânăstirea Humorului – Pleşa – Soloneţu Nou va scurta distanţa Gura Humorului – Rădăuţi”, a spus Flutur.

Totodată, el a menţionat că, în acest an, CJ Suceava va finanţa modernizarea a 150 de kilometri de drum judeţean, prin bugetul propriu şi prin Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri.