Compania fintech Salarium a lansat propria aplicaţie, disponibilă în Google Play şi AppStore, devenind astfel prima platformă de plată a avansului salarial şi de educaţie financiară din România.

Angajații din România pot să solicite avansuri la salariu, fără dobânzi

Potrivit unui comunicat al companiei, remis joi prin intermediul aplicaţiei mobile Salarium, angajaţii companiilor din România au posibilitatea să solicite avansuri salariale, fără comisioane sau dobânzi. Salarium se poate integra cu orice soluţie de Payroll, iar pentru transferul sumelor de bani va utiliza tehnologia Mastercard MoneySend şi Visa Direct.

“Salarium a luat naştere ca răspuns la nevoile şi dificultăţile create de contextul economic actual, context care pune presiune pe finanţele angajaţilor şi accentuează dorinţa angajatorilor de a motiva şi ajuta salariaţii. Ne dorim ca în următorii cinci ani să devenim o poveste de succes în industria FinTech, să avem un impact pozitiv în viaţa angajaţilor şi să reuşim să îmbunătăţim relaţia angajat-angajator pe termen lung”, a declarat Alina Ştefan, CEO Salarium Fintech.

Ce este Salarium

După o investiţie iniţială de un milion de lei, timp de 6 luni, compania s-a axat pe dezvoltarea tehnică a platformei, la care au lucrat 36 de specialişti cu experienţă în proiecte din industria financiar-bancară. Salarium estimează că va acorda în primul an de activitate avansuri salariale în valoare de 400.000 euro şi îşi propune să înroleze în platformă cel puţin 6.000 de angajaţi. De asemenea, până la sfârşitul anului, platforma se va integra cu scop de automatizare a proceselor, cu cel puţin două companii de payroll.

Salarium Fintech este prima soluţie de plată instant a avansului salarial şi de educaţie financiară din România, dezvoltată de către o echipă antreprenorială cu vastă experienţă în domeniul plăţilor şi a beneficiilor extrasalariale. Colaborând cu instituţii financiare acreditate, Salarium Fintech respectă cele mai înalte standarde de securitate şi protecţie a datelor cu caracter personal, se precizează în comunicat.