Google Maps și Search urmează să afișeze locațiile în care oamenii de pe întregul glob vor putea fi vaccinați împotriva Coronavirus, indiferent de țara în care locuiesc.

În prezent Google Maps afișează deja informații privind ratele de incidență pentru COVID-19 atât pe țări, cât și pe regiuni.

Informațiile vor fi preluate direct de la autorități

Cele două platforme ale Google vor avea informațiile privind amplasarea centrelor de vaccinare de la agențiile guvernamentale ale diverselor state, astfel că vorbim despre informații cât se poate de exacte cu privire la locațiile în care oamenii se vor putea vaccina, se arată într-o postare pe blog-ul companiei.

Pentru început locațiile centrelor de vaccinare vor fi afișate doar în anumite state din Statele Unite, urmând ca ulterior această opțiune să fie extinsă pentru mai multe state din SUA, dar și alte țări.

„Astăzi anunțăm că punem la dispoziție peste 150 de milioane de dolari pentru a promova educația în privința vaccinării, o distribuție echitabilă a acestuia și pentru a facilita găsirea informațiilor relevante la nivel local, inclusiv când și unde să obțineți vaccinul. De asemenea, vom deschide spații Google pentru a servi ca site-uri de vaccinare, după cum este necesar.

În următoarele săptămâni, locațiile de vaccinare anti-COVID-19 vor fi disponibile în Google Search și Maps, începând cu locații precum Arizona, Louisiana, Mississippi și Texas, mai multe state și țări urmând să fie incluse în curând. Vom include detalii precum necesitatea unei programări sau recomandări, dacă accesul este limitat la anumite grupuri sau dacă are un drive-through.”

Google se axează acum pe campania de vaccinare

De la începutul pandemiei, Google a ajutat mai bine de 100 de agenții guvernamentale și organizații neguvernamentale mondiale să transmită anunțuri critice privind serviciile publice de sănătate prin programul Ad Grants Crisis Relief. În continuare, eforturile gigantului tehnologic se vor axa pe vaccinare și de aici vine și decizia legată de centrele de vaccinare.

În urmă cu câteva zile, Google anunța transformarea spațiilor sale în centre de vaccinare anti-COVID. Informația a fost transmisă de către Sundar Pichai, CEO al Alphabet și Google.

„Pentru a contribui la campania de vaccinare, începând din Statele Unite, vom pune la dispoziţie o serie de spaţii Google, precum clădiri, parcări şi spaţii deschise”, a scris şeful Google, Sundar Pichai, într-o postare pe blog.

„Aceste locații vor fi deschise oricui este eligibil pentru vaccin conform criteriilor de stat şi locale”, a explicat acesta.

Primele spaţii pentru vaccinare vor fi deschise în Los Angeles şi zona San Francisco, în California, în Kirkland, în statul Washington şi în oraşul New York. Trebuie menționat că Google intenţionează să deschidă mai multe astfel de centre.