Doliu uriaș în fotbal! Un cunoscut fotbalist sud-american a decedat în urma infectării cu noul coronavirus.

El este o figură extrem de cunoscută și foarte iubită în țara sa, Honduras

Doliu uriaș în fotbal! A jucat la cel mai popular club din Honduras

Fostul fotbalist hondurian José Luis Cruz Figueroa a încetat din viaţă miercuri, la San Pedro Sula, din cauza coronavirusului, au anunţat surse apropiate familiei, citate de AFP.

San Pedro Sula, oraş din nordul Hondurasului, este una din regiunile cu cea mai mare incidenţă a cazurilor de Covid-19 din această ţară.

Luis Cruz (68 ani), care a jucat pe postul de fundaş central, a participat cu naţionala Hondurasului, antrenată de Jose de la Paz Herrera, la Cupa Mondială din Spania din 1982.

Ca jucător profesionist, el şi-a început cariera la vârsta de 16 ani la Motagua de Tegucigalpa, al doilea cel mai popular club din Honduras.

Timp de 5 ani, jucătorul s-a remarcat în rândurile echipei albastre, făcând parte din lotul de jucători care a obținut două titluri naționale și unul de vicecampioană a Hondurasului.

El a mai evoluat pentru Atletico Morazan, Real Espana şi Universidad din ţara natală.

Tânjea să ajungă la o cupă mondială

Primii săi pași la echipă națională au fost în tururile de calificare pentru Campionatul Mondial Germania din 1974, unde Honduras a pierdut calificarea în fața echipei haitiene de fotbal.

José Luis Cruz tânjea să ajungă la o cupă mondială și visul său s-a împlinit la Cupa Mondială Spania 82.

După cariera sa remarcabilă la echipa națională a Hondurasului, José Luis Cruz Figueroa a devenit antrenor de fotbal, fiind la fel de iubit în această ipostază de către fani ca și atunci când îmbrăca tricoul de fotbalist.

José Luis a absolvit un stagiu de pregătire la Federația Spaniolă și în 1988 a obținut un premiu de la Colegiul Național al Formatorilor, care l-a evidențiat ca antrenor național.

Pandemia de Covid-19 s-a soldat în Honduras cu 142.000 de îmbolnăviri, de la debutul ei, şi 3.500 de morţi.