De două luni de zile România are un Guvern interimar. În tot acest timp, principalele partide politice se chinuie și negociază la sânge găsirea unei variante cu care să conducă România. Nici acum lucrurile nu sunt foarte clare, PSD și PNL având în preocupări să se certe pe ministerele care le vor reveni.

Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR a găsit, însă, soluția salvatoare. El a avansat o rezolvare a situației care poate scoate România din criză. Asta pentru că, dacă se va face așa cum indică fostul șef al Curții constituționale, atunci partidele politice vort putea să formeze un Guvern imediat.

Soluția care oferă un Guvern imediat

Augustin Zegrean, fostul șef al CCR, a oferit o rezolvare pentru ieșirea din criza politică, în timp ce comenta tot ce se petrece în acest moment între PSD și PNL. El a a dezvăluit o soluţie care, pe viitor, ne-ar asigura un Guvern cu puteri depline, imediat după trecerea unei moţiunii de cenzură.  Augustin Zegrean, fostul șef al CCR, a vorbit, punctual, despre modificarea legii fundamentale. El a susținut că cei care „proclamă modificarea Constituția, să o citească mai întâi, să o aplice, să o respecte”.

„Modificarea Constituției nu este doar dorinţa unor politicieni, ci trebuie să fie dorinţa nației pentru că ea este chemată, în final, să voteze această modificare. Eu nu-mi amintesc în precedenta campanie electorală ca cineva să fi vorbit despre modificarea Constituției. Vă uitați cum se chinuie cu un guvern, acum. În republica parlamentară va fi şi mai greu să aleagă preşedintele pentru că el este ales cu o majoritate calificată de voturi, nu cu 50+1. Au şi grecii un astfel de sistem şi foarte greu aleg şi ei preşedintele. Nu este o soluţie pentru România”,  a susținut Augustin Zegrean.

Augustin Zegrean indică modificarea sistemului moțiunii de cenzură

Fostul președinte al Curții Constituționale a explicat că sunt alte lucruri care ar trebui modificate. Un aspect extrem de important este cel legat de sistemul de moțiune de cenzură. Potrivit lui Zegrean, cel care vine şi propune moţiunea de cenzură să spună cine va fi primul ministru şi programul de guvernare.

„Dacă o să mă întrebe, am să le spun. De exemplu, ar fi de modificat sistemul de moțiune de cenzură. Ar trebui făcută o moțiune constructivă, în sensul că cel care vine şi propune moţiunea de cenzură să spună cine va fi primul ministru şi programul de guvernare. Aşa ar putea pleca azi guvernul şi mâine ar putea lua locul altul”, a propus Augustin Zegrean în cadrul emisiunii Exces de putere de la Antena 3.