Lista miniștrilor liberali care vor face parte din noul Guvern! PNL a decis continuarea negocierilor cu PSD

Surse din Partidul Național Liberal au declarat pentru news.ro că liberalii vor continua negocierile cu PSD, în urma ședinței de vineri seara. Scopul liberalilor este de a obține Ministerul Dezvoltării sau Ministerul Transporturilor.

Aceleași surse spun că s-a discutat și despre persoanele din PNL care ar putea prelua mandate în următorul Guvern. Mai precis, este vorba despre următoarele nume: Cristian Bușoi (Ministerul Proiectelor Europene sau Ministerul Transporturilor), Alina Gorghiu (Ministerul Justiției), Sorin Cîmpeanu (Ministerul Educației), Virgil Popescu (Ministerul Energiei), Bogdau Aurescu (Ministerul Afacerilor Externe), Lucian Bode (Ministerul Afacerilor Interne) și Bogdan Gheroghiu (Ministerul Culturii).

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, le-a spus vineri seară liderilor PNL reuniţi în şedinţa Biroului Executiv (BEx) că negocierile cu PSD şi UDMR trebuie duse de pe poziţii de forţă, fără concesii din partea liberalilor.

De asemenea, Rareș Bogdan a spus că PNL ar trebui să primească ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, sau măcar unul dintre ele. În acest context, voci liberale spun că obţinerea unuia dintre cele două ministere are nişte costuri, care includ cedarea unuia dintre ministerele Educaţiei, Afacerilor Externe, Energiei.

Ce spunea Rareș Bogdan

Surse din Partidul Național Liberal (PNL) au declarat pentru news.ro că Rareș Bogdan a precizat că discuțiile cu social-democrații trebuie oprite, în urma disesiunilor legate de împărțirea ministerelor. Sursele mai spun că prim-vicepreședintele PNL a mai declarat că ar trebui să se revină la negocierile cu cei de la USR.

Într-o altă ordine de idei, liberalii s-au întâlnit de urgență într-o ședință a Biroului Executiv pentru a decide ce vor face în privința împărțirii portofoliilor din Guvern. Surse liberale au declarat că Rareș Bogdan a spus ”cu Marcel Ciolacu nu se poate continua, este neserios”.

Tensiuni uriașe

În urma discuțiilor de vineri, PSD a anunțat că nu dorește să renunțe la Ministerul Finanțelor Publice, atâta timp cât liberalii dau premierul. În acest caz, liberalii au cerut Ministerul Dezvoltării, lucru ce va duce la ieșirea UDMR din coaliție deoarece ministerul este în portofoliul lor.

Tensiunile au escaladat, cu toate că liberalii au renunțat la varianta Florin Cîțu premier. Mai mult decât atât, voci liberale au declarat că în negocierile de joi PNL a fost dominat de PSD, care a cerut Ministerul Finanțelor Publice în schimbul acceptării unui premier liberal, spune sursa anterior citată.

Lucrurile nu s-au oprit aici, deoarece Florin Cîțu nu dorește să cedeze portofoliul Ministerului Finanțelor Publice. Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, Rareș Bogdan, i-a cerut liderului Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, să cedeze măcar un minister dintre cel al Finanțelor sau al Trasporturilor.