Rusia a umilit Uniunea Europeană! Un europarlamentar român a izbucnit pe Facebook și cere măsuri drastice.

El solicită nici mai mult nici mai puțin ca Josep Borrell, șeful diplomației europene, să părăsească funcția.

Rusia a umilit Uniunea Europeană! Revolta unui europarlamentar român

Europarlamentarul PLUS Dragoș Tudorache a cerut demisia șefului diplomației europene Josep Borrell, vineri, după ce oficialul european a mers în vizită în Rusia, în ciuda evenimentelor în desfășurare din această țară.

Tudorache este revoltat de faptul că reprimarea violentă a protestelor împotriva regimului și condamnarea la închisoare a disidentului Alexei Navalnîi nu l-au împiedicat pe Borrell să efectueze vizita la Moscova.

El spune că ”Josep Borrell nu are altă alternativă decât să demisioneze imediat din funcția pe care o ocupă, deoarece nu reușește să se ridice la nivelul necesar îndatoririlor pe care aceasta le cere”.

”Nu găsesc altă explicație”

”Uniunea Europeană nu are în acest moment un reprezentant în ceea ce privește afacerile externe. Nu găsesc altă explicație pentru rușinea pe care o trăim ca cetățeni ai Europei.

Știm cu toții că există un Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, care ocupă și poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene.

Dar dacă am fi avut un ministru de Externe al Uniunii Europene care înțelege exigențele propriei misiuni, nu cred că el s-ar fi dus la Moscova ca să asiste pasiv la expulzarea a trei diplomați europeni de către oficialii ruși, după ce i-au acuzat că ar fi participat la manifestațiile declanșate de arestarea lui Alexei Navalnîi.

În consecință, consider că Josep Borrell nu are altă alternativă decât să demisioneze imediat din funcția pe care o ocupă, deoarece nu reușește să se ridice la nivelul necesar îndatoririlor pe care aceasta le cere.

”Insulta Rusiei la adresa UE este inacceptabilă”

Insulta Rusiei la adresa UE este inacceptabilă și, ce e mai grav, această insultă a fost posibilă din cauza acțiunilor lui Josep Borrell, care s-a pus în această situație împotriva voinței Parlamentului European, într-o vizită nesancționată politic, oferindu-i regimului Putin o ocazie nesperată de a ne umili.

E inacceptabil ca diplomatul-șef al UE să pună Uniunea într-o astfel de situație. Va avea ocazia să dea explicații în fața Parlamentului European, care l-a convocat deja, dar cred că este o chestiune de onoare să demisioneze înainte de a ajunge la disculpări publice.

Umilința pe care a suferit-o Uniunea Europeană astăzi va rămâne, însă, și după ce acesta va demisiona.”, a scris Tudorache vineri seară pe Facebook.