Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) le reamintește șoferilor că taxa pentru tranzitarea podurile de pe Dunăre redevine obligatorie din data de 14 iulie 2023, de la ora 00:00.

”Începând de vineri, 14.07.2023, ora 00:00, achitarea peajului pentru tranzitarea podurilor dunărene de la Feteşti – Cernavodă redevine obligatorie pentru participanţii la trafic”, spune CNAIR.

Taxa de pod poate fi plătită prin mai multe metode

Șoferii sunt atenționați de CNAIR că taxa de trecere pentru utilizarea podurilor dintre Fetești și Cernavodă poate fi achitată prin diverse metode.

Printre acestea se numără utilizarea aplicației eTarife de pe telefoanele mobile, vizitarea dealerilor autorizați pentru încasarea taxei de drum sau efectuarea plății prin SMS, trimițând un mesaj la numărul 7577.

Se recomandă evitarea plății la stația de taxare

În cazul în care taxa de drum a fost deja achitată, șoferii pot utiliza benzile desemnate la stația de taxare pentru o trecere fără probleme.

Cu toate acestea, în cazul în care taxa de trecere nu a fost plătită în avans, iar traversarea a avut loc prin benzile destinate celor care au plătit deja taxa de pod, taxa de trecere poate fi plătită în continuare după traversare. Șoferii sunt sfătuiți să utilizeze unul dintre canalele de plată disponibile până la ora 24:00 în ziua următoare traversării.

Pentru a preveni congestiile și cozile, CNAIR recomandă conducătorilor auto să evite, pe cât posibil, efectuarea plății taxei de trecere la stația de taxare.

Începând cu data de 1 iunie 2023, s-a renunțat temporar la plata taxei de trecere pentru traversarea Fetești – Cernavodă. Această suspendare a rămas în vigoare până la finalizarea lucrărilor de renovare a podului peste brațul Borcea, termenul limită fiind stabilit cel târziu la 31 august.

Lucrările s-au finalizat

În urmă cu o săptămână, a existat un anunț pozitiv făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cu privire la stadiul lucrărilor la podul de la Fetești. Oficialul român a declarat că, la acel moment, construcția a fost finalizată cu succes.

”Se circulă, de la ora 9.00, pe ambele sensuri ale podului peste braţul Borcea (Podul Feteşti)! Lucrările importante de reabilitare, pe calea 2 (sensul Constanţa- Bucureşti) a acestui pod situat pe A2 (Autostrada Soarelui), au fost finalizate”, a spus ministrul Transporturilor.