Sorin Grindeanu a anunțat că se circulă, de la ora 9.00, pe ambele sensuri ale podului de la Feteşti, peste braţul Borcea. Ministrul Transporturilor a menționat că lucrările importante de reabilitare au fost finalizate.

Potrivit lui Grindeanu, taxa pentru plata tarifului de tranzitare va rămâne suspendată, până la finalizarea procedurilor administrative necesare reintroducerii ei.

”Se circulă, de la ora 9.00, pe ambele sensuri ale podului peste braţul Borcea (Podul Feteşti)! Lucrările importante de reabilitare, pe calea 2 (sensul Constanţa- Bucureşti) a acestui pod situat pe A2 (Autostrada Soarelui), au fost finalizate”, a spus ministrul Transporturilor.

Taxa pentru plata tarifului de tranzitare rămâne suspendată

Sorin Grindeanu a explicat că, începând din acest moment, circulaţia pe acest pod se va putea desfăşura în condiţii de siguranţă. Conform ministrului Transportului mai precizează că taxa pentru plata tarifului de tranzitare (PEAJ) va rămâne suspendată până la finalizarea procedurilor administrative necesare reintroducerii ei.

În luna mai, Ministrul Transporturilor a anunțat că taxa de la Fetești va fi suspendată până la finalizarea lucrărilor de construcție a podului peste brațul Borcea. Grindeanu a explicat că motivul suspendării taxei de drum este acela de a preveni eventualele neplăceri în trafic în regiune.

“Împreună cu domnul Pistol, având totuşi o perioadă în care intrăm în zona estivală, având în vedere că există aceste lucrări pe podul de la Feteşti, braţul Borcea şi care vor crea un disconfort în perioada următoare, l-am rugat pe domnul Pistol să ia în calcul următorul lucru.

Pe această perioadă până la terminarea lucrărilor să vedem dacă putem şi cred că putem să eliminăm taxa de pod”, a afirmat Grindeanu.

Restricții de circulație pentru anumite mașini

În altă ordine de idei, trebuie amintit că cei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au informat că în perioada 1 iulie – 31 august 2023, circulația mașinilor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția celor destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă în zilele de vineri, sâmbătă, duminică și luni pe anumite drumuri.

Printre zonele vizate se numără și A2, București (intersecția A2 cu DNCB) – Fundulea – Lehliu – Fetești – Cernavodă – Constanța (intersecția A2 cu A4), unde restricția se aplică pe sensul către Constanța vineri și sâmbătă, între orele 12:00-22:00, respectiv 6:00-22:00, iar pe sensul spre Capitală în zilele de duminică și luni între orele 6:00-22:00, respectiv 12.00-22.00.