România este secerată la propriu de temperaturile caniculare. Toată țara face față cu greu temperaturilor irespirabile. În aceste zile este cod galben de caniculă pentru București și 34 de județe. Aerul sufocant le dă mari bătăi de cap românilor. Cei care se avântă în plin soare, apelează apoi de urgență serviciul de ambulanță.

Sunt peste o sută de apeluri pe zi, pentru oameni care cad secerați pe stradă. Veștile proaste nu se opresc aici. În zilele următoare temperaturile vor fi și mai mari. În termometre se vor putea observa peste 40 de grade.

Peste 100 de apeluri la 112 din cauza caniculei

În tot acest timp, în România, oamenii sunt cu puterile slăbite. Peste 100 de apeluri sunt operate zilnic de către medicii de pe ambulanță. Spre exemplu, ieri, la orele prânzului, o femeie din Capitală a picat leșinată într-o stație de metrou. Oamenii au apelat disperați 112.

„Doamna prezintă o stare lipotimică post sincopă, paza spune că a găsit-o căzută pe scaunul pe care stătea” au observat cei de pe ambulanță.

Pentru a evita astfel de situații critice, medicii le cer oamenilor să se ferească să se avânte pe stradă la orele la care soarele arde cu putere.

„În ultimele 24 de ore s-au efectuat la serviciul de ambulanță Bucureşti Ilfov un număr de 1783 de cazuri. Dintre urgențe, 128 de persoane se aflau în loc public în momentul în care li s a făcut rău şi au avut nevoie de ambulanţă.”, a spus Alis Grasu, managerul Centrului de Ambulanță București-Ilfov.

Până la sfârșitul săptămânii, România va sta sub un cod galben de caniculă. Vor fi 39 de grade la umbră ziua şi 20 de grade noaptea. Din cauza caniculei, Compania Naţională de administrare a infrastructii rutiere este pregătită să impună restricţii de circulaţie, în special în cazul vehiculelor de 7,5 tone. Şi cei de la CFR călători va reduce viteza trenurilor, dacă la nivelul șinelor temperaturile depăşesc 50 de grade.