Partidul Social Democrat a reacţionat la tensiunile în creştere din Orientul Mijlociu. Într-un comunicat de presă, PSD afirmă că situaţia trebuie analizată cu maximă seriozitate, astfel încât “criza politică internațională să nu se transforme și într-o criză economică cu efecte interne”.

În plus, în contextul conflictului dintre Iran şi Statele Unite ale Americii, “România trebuie să își evalueze rolul în regiune și în interiorul NATO”, mai afirmă social-democraţii, care îşi reafirmă sprijinul pentru orice demers coerent în acest sens.

Ce mesaj transmit social-democraţii în contextul conflictului iraniano-american

“Partidul Social Democrat consideră că România trebuie să trateze cu responsabilitate escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu și să își reafirme angajamentele sale față de partenerii săi din NATO și față de Statele Unite.

Situația trebuie analizată cu maximă seriozitate și presupune un efort consolidat din partea tuturor instituțiilor cu responsabilități în domeniu, astfel încât criza politică internațională să nu se transforme și într-o criză economică cu efecte interne.

România trebuie să își evalueze rolul în regiune și în interiorul NATO, iar în acest sens, Partidul Social Democrat, care a contribuit decisiv la integrarea României în interiorul alianței euroatlantice, își reafirmă sprijinul pentru orice demers coerent de consolidare a securității țării noastre”, se arată în comunicatul transmis de către Partidul Social Democrat.