România, pe primul loc în Uniunea Europeană într-un top rușinos. Florin Cîțu: Sunt mai multe soluții

Un ultim raport publicat arată că România ocupă primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce privește decesele provocate de accidente rutiere. Alături de România, în categoria țărilor cu cel mai mare coeficient al deceselor provocate de accidente rutiere se mai află și Letonia, Bulgaria, Polonia și Lituania. Raportul a mai arătat că țările care au un coeficient bun sunt Suedia, Malta, Islanda și Elveția.

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat cum poate România să nu mai fie pe primul loc în ceea ce privește decesele provocate din accidente rutiere. El a precizat că sunt mai multe soluții și că din ceea ce au observat autoritățile române este că infrastructura joacă un rol important.

„Sunt mai multe soluții. Ceea ce vedem noi că funcționează sau e o corelație, nu știu dacă e o relație directă – infrastructura. În momentul în care au o infrastructură dezvoltată se pare că numărul de accidente scade. Mai sunt și alte măsuri, dar noi avem deja în rogramul de guvernare resurse alocate”, a spus premierul.

DN2, drumul care provoacă cele mai multe accidente

Potrivit alephnews.ro, drumul care provoacă cele mai multe accidente din Europa este E85. Acesta trece și  în România, de la Siret până la Giurgiu. În țară, drumul este cunoscut sub DN2. Sursa anterior menționată mai spune că DN2 este un trum care trece prin foarte multe localități, multe rurale, și că șoferii nu reduc viteza, motiv pentru care au loc foarte multe accidente.

Lucian Diniță, fostul șef al Poliției Rutiere, a precizat, pentru sursa anterior citată, că în România nu existp educație rutieră, ceea ce se poate vedea din comportamentul șoferilor români.

”Educație rutieră dacă nu faci, nu are niciun rost. Este foarte clar că nu există educație rutieră în România. Uitați-vă la comprtamentul românului”, a spus acesta.

Sursă foto: Dreamstime