Uniunea Europeană vrea să achiziționeze vaccinuri anti-COVID de generația a doua. Se vorbește de 1,8 miliarde de doze

Uniunea Europeană (UE) urmează să lanseze negocieri în vederea achiziţionării a 1,8 miliarde de doze suplimentare de vaccin ”de generaţia a doua” împotriva COVID-19, eficient împotriva viitoarelor variante ale SARS-CoV-2, declară o sursă de la Comisia Euroeană (CE) pentru AFP.

Comisia se pregăteşte atât în vederea vaccinării copiilor şi adolescenţilor, cât şi în cazul apariţiei unor variante ale noului coronavirus împotriva cărora vaccinurile actuale ar putea fi ineficiente.

Bruxelles vrea să achiziționeze 900 de milioane de doze

Bruxellesul vrea să încheie un contract în vederea unei achiziţii ferme a 900 de milioane de doze şi unei eventuale achiziţionări a altor 900 de milioane de doze suplimentare.

Comisia vrea un calendar lunar şi constrângător al unor livrări care să înceapă în acest an şi care să continue în 2022 şi 2023.

Epidemiologii sunt de părere că avem nevoie de o nouă generație de vaccinuri

În urma unui sondaj la care au participat mai mulți epidemiologi, majoritatea au fost de părere că omenirea va avea nevoie de o nouă generație de vaccinuri împotriva coronavirusului. Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală este de părere că nu va exista o problemă în ceea ce privește adaptarea vaccinului la noile tulpini.

„Studiul este mai mult teoretic, în care se spune că dacă nu vaccinăm rapid și într-un procent foarte mare, există riscul să apară mutații care să nu mai fie sensibile la virus și care astfel să necesite noi vaccinuri”, a spus el.

El a mai spus că noile vaccinuri vor fi mult mai ușor de pus pe piață și că apariția lor ar putea fi făcută într-o lună sau două.