Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a vorbit despre cazuri tulburătoare de pacienți infectați cu COVID-19. Aceasta a spus că în ultimele ultimele săptămâni au fost pacienți care au făcut complicații din punct de vedere al circulației sângelui la nivelul mâinilor și al picioarelor.

Beatrice Mahler a spus că s-a ajuns în unele cazuri la situații dramatice precum amputarea picioarelor pentru ca pacientul să poată să supraviețuiască.

Fiecare val al pandemiei ne aduce în față complicații diferite

„Din păcate, această pandemie în ultimele luni a adus, așa, o prăpastie între noi, lumea medicală și oameni, ceea ce este extrem de trist, pentru că, fără încredere în noi, cadrele medicale, și noi, fără ajutorul lor, nu putem face nimic.

Trebuie să fim parte a aceleiași acțiuni, fiecare cu aportul lui. E adevărat, dacă vorbim de COVID este limitată informația, o descoperim și parcă fiecare val ne aduce în față o simptomatologie diferită, complicații diferite.

Cel puțin în Institutul «Marius Nasta» în valul unu, valul doi am avut evenimente trombotice care sunt secundare și apar la pacienții din terapie intensivă, accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic, dar ultimele săptămâni am avut aproape în fiecare săptămână un pacient cu ischemie de membru, ischemie arterială adică sângele nu mai circulă în mână sau în picior.

Piciorul are risc de amputare și pacienții ajung într-o secție de chirurgie vasculară unde se pune problema tratamentului, într-o primă etapă, iar dacă nu, a amputației membrului respectiv. Și să fii un pacient la 50 de ani, fără comorbidități, care faci COVID și la un moment dat ţi se pune în vedere că trebuie să ți se amputeze picioarele ca să trăiești, este extrem de dur”, a relatat Mahler la Digi24.

Oamenii nu percep întotdeauna efortul medicilor

Aceasta a spus că de multe ori efortul nu este perceput așa bine „de acasă”, dar aceasta este realitatea din spitale pe care o trăiesc medicii în fiecare zi.

„Am avut cazuri în care au făcut stop cardiac în ambulanță și a început resuscitarea în ambulanță, în momentul în care a intrat în curtea institutului. Cazurile sunt dramatice și efortul este extrem de mare.

De acasă este foarte greu să percepi acest efort și să fii parte cu el și oamenii, auzindu-mă că vorbesc astfel de lucruri, probabil că le este și greu să mă asculte. Dar este o realitate pe care noi o trăim zi de zi, pe care ne-am dori cu toții să o depășim”, a mai punctat managerul Institutului „Marius Nasta”.