România, a fost lovită de viscol. Românii au rămas fără curent electric

România a fost grav afectată de condiţiile meteo severe. Potrivit unui comunicat al companiei Reţele Electrice Dobrogea, echipele de intervenție au reușit să reconecteze la rețeuaua de energie electrică aproximativ 75% dintre clienţii care au reclamat întreruperea alimentării cu electricitate din cauza situației meteorologice. Mai precis, toate aceste probleme au fost cauzate de fenomenele care au intrat sub incidența codului roșu: vânt cu intensitate care a depășit 100 km/h și căderi de zăpadă.

Conform unui comunicat emis de companie, luni, la ora 20:00, echipele se aflau în procesul de remediere a unor defecțiuni în rețelele care alimentează aproximativ 76.000 de clienți. Aceștia provin din 142 de localități, dintre care 60 în județul Constanța, 40 în Tulcea, 29 în Călărași și 13 în Ialomița.

„Lucrările se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă, cu accesul dificil în multe zone din cauza zăpezii şi noroiului. Distanţele lungi prin zone cu acces greu până la elementele de reţea afectate, precum şi drumurile cu circulaţie îngreunată de troiene de zăpadă au provocat prelungirea duratelor de reparaţii. Tehnicienii au instalat opt grupuri electrogene de mare capacitate pentru alimentarea de pompe de apă şi puţuri în judeţul Constanţa şi alte cinci pentru alimentarea clienţilor din localităţile Negru Vodă, Ovidiu şi Medgidia (judeţul Constanţa) şi Feteşti (judeţul Ialomiţa, două grupuri)”, aflăm din comunicat.

iarna ninsori zapada vremea meteo 2
SURSA FOTO: Dreamstime

Operațiunile de remediere continuă

Tot de aici aflăm că Reţele Electrice Dobrogea a asigurat alimentarea cu combustibil a acestor instalaţii.

„Continuăm să colaborăm cu autorităţile centrale şi locale pentru a ajunge în zonele cu incidente, iar echipele vor lucra pentru reluarea alimentării la toţi clienţii afectaţi. După remedierea incidentelor din reţelele de medie tensiune, intervenţiile vor continua pentru a repara avariile din reţelele de joasă tensiune, în interiorul localităţilor”, precizează compania.

Cum se circulă pe șoselele din România

Iarna și-a făcut simțită prezența cu intensitate în sud-estul țării, unde duminică au fost emise mai multe coduri meteorologice de avertizare pentru viscol și ninsoare. Aceleași condiții meteo dificile au produs efecte similare și în alte zone ale țării, inclusiv DN2 și autostrăzile A2 și A4.

Pentru informații actualizate despre condițiile meteorologice și starea drumurilor, puteți apela la unul dintre următoarele numere de telefon: 0219360, 0213157566, 3186609 sau 3186631 ale Comandamentului Central de Iarnă.

De asemenea, puteți contacta Dispeceratul CNAIR la numerele: 021.264.33.33 sau 021.264.33.34.

Există și un număr de telefon gratuit (TELVERDE) la 0800.809.360, sau puteți trimite un email la adresa dispecerat@andnet.ro pentru a obține informații suplimentare.

anvelope de iarnă, cauciucuri
Anvelope de iarnă vs all season SURSA FOTO: Dreamstime

Iată care era situația drumurilor din România, potrivit CNAIR, pe data de 27 noiembrie, până la ora 21:00

TRONSOANE DE DRUMURI NAȚIONALE – 2
Județul TULCEA

1. DN 22A Nalbant – Ciucurova

2. DN 22D Horia – Ciucurova

Se acționează cu utilaje de deszăpezire, estimându-se redeschiderea circulației la data de 28.11.2023, ora 10.00.

DRUMURI NAȚIONALE CU CIRCULAȚIA RESTRICȚIONATĂ PENTRU AUTO CU MASA MAI MARE DE 3,5 TONE – 1

Județul CONSTANȚA: DN 3 Cobadin – Ostrov

DRUMURI NAȚIONALE CU CIRCULAȚIA RESTRICȚIONATĂ PENTRU AUTO CU MASA MAI MARE DE 7,5 TONE – 1

Județul TULCEA: DN 22 Smârdan – Tulcea

Informații până la ora 18:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră (18:00), sunt închise din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile:

TRONSOANE DE DRUMURI NAȚIONALE – 5

Județul CONSTANȚA:

DN 22A Hârșova – Ciucurova

Județul TULCEA

1. DN 22 Smârdan – Tulcea

2. DN 22A Cataloi – Ciucurova

3. DN 22D Horia – Caugagia

4. DN 22E Garvăn – I.C. Brătianu

DRUMURI NAȚIONALE CU CIRCULAȚIA RESTRICȚIONATĂ PENTRU AUTO CU MASA MAI MARE DE 3,5 TONE – 1

Județul CONSTANȚA

DN 3 Cobadin – Ostrov

La 17:51 în Tulcea, șase autoturisme erau blocate pe un drum județean. Autoritățile au intervenit pentru a salva 117 persoane aflate în dificultate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, inclusiv zăpada abundentă.