Calea ferată întâmpină probleme din cauza condițiilor meteo. Circulația feroviară întâmpină dificultăți în sud-estul țării. Ninsorile și rafalele de vânt au provocat avarii în rețeaua de alimentare cu electricitate.

În Constanța, un tren se află staționat, iar la șapte treceri la nivel cu calea ferată barierele automate sunt defecte. La Galați, din cauza avariilor înregistrate pe rețeaua administrată de CFR, trei trenuri de persoane sunt oprite.

Probleme la calea ferată din cauza ninsorilor

CFR SA a raportat că circulația trenurilor se desfășoară, duminică dimineață, în condiții dificile. Acest lucru se întâmplă pe teritoriul județelor din sud-estul țării. Calea ferată a fost afectată ca urmare a ninsorilor și vântului puternic. Acesta atinge viteze de până la 95-100 km/h în rafală.

Conform informațiilor transmise de CFR la momentul comunicării acestei știri, pe raza SRCF Constanța, din cauza ninsorii viscolite și a rafalelor puternice de vânt, rețeaua națională de alimentare cu energie nu funcționează. Pentru a asigura energie electrică, 10 stații CF funcționează pe grup electrogen. De asemenea, pentru a repune sub tensiune linia de contact, la acea oră se intervine cu Drezine Pantograf pe 3 intervale CF: Ovidiu – Dunărea (pe firul II), Fetești – Ramificație Borcea (pe firul I) și Jegălia- Bărăganu. CFR menționează că un singur tren de călători, R 8340, staționează temporar în acea perioadă pentru remedierea deranjamentului între Jegălia și Bărăganu.

7 treceri la nivel cu calea ferată nu sunt funcționale

Pe raza Regionalei de Căi Ferate Constanța, din cauza vântului puternic, sistemele de semnalizare – acustic, vizual și barierele automate la 7 treceri la nivel cu calea ferată nu sunt funcționale. Se întâmplă între Ciulnița – Perișoru, Valu lui Traian, Bărăganu – Jegălia, Bărăganu – Fetești, Jegălia – Perișoru.

Șoferii sunt sfătuiți să respecte semnificația indicatorului rutier „Crucea Sfântului Andrei”. CFR asigură că mecanicii de locomotivă vor circula aproape de treceri cu o viteză redusă, de 20 km/h.

Situație similară și pe raza SRCF Galați

Probleme similare au fost înregistrate și pe raza SRCF Galați. Aici, echipele de intervenție acționează cu drezine pantograf pentru a repune sub tensiune linia de contact între stațiile Făurei – Deduleşti pe firul II și în stația Plopu, precum și între Lacu Sărat – Traian Sat. Trei trenuri de călători – R 7360, IR 1570 și IR 1732 – au rămas defecte, cu pantografele rupte și sunt oprite pentru remediere.

De asemenea, pe raza SRCF Galați, din cauza intensificării rafalelor de vânt, începând cu ora 8:25, toate trenurile vor circula pe intervalul CF Galați – Făurei – Ţăndărei doar cu locomotive Diesel. Excepție fac trenurile tractate cu locomotive electrice. E vorba de cele care sunt în prezent în circulație pe secția respectivă.

Autoritățile CFR susține că echipele de intervenție acționează

Autoritățile CFR menționează că echipele de intervenție ale SRCF Constanța și Galați continuă să acționeze pentru remedierea operațională a tuturor avariilor cauzate de condițiile meteo nefavorabile din sud-estul țării, asigurându-se că traficul feroviar se desfășoară în condiții optime în această perioadă.

CFR Călători a anulat 21 de trenuri, șapte InterRegio și un Intercity. Acestea fac legătura între București și Constanța. Au fost vizate și mai multe trenuri Regio cu traseu între București și Fetești, între Urziceni și Slobozia Veche și între Buzău și Constanța.