CFR Călători anulează 21 de trenuri

CFR Călători a anulat 21 de trenuri, șapte InterRegio și un Intercity care fac legătura între București și Constanța, precum și mai multe trenuri Regio cu traseu între București și Fetești, între Urziceni și Slobozia Veche și între Buzău și Constanța, informează Rador Radio România.

Persoanele care au cumpărat deja bilete la trenurile respective vor primi, la cerere, contravaloarea tichetelor cumpărate.

CFR le recomandă pasagerilor ca înainte de a pleca să se informeze despre condițiile meteo și despre eventualele întârzieri sau modificări survenite în circulația trenurilor.

Traficul aerian pe aeroporturile Capitalei se desfăşoară normal

Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti a anunțat că traficul aerian pe aeroporturile Capitalei se desfăşoară normal duminică. Se intervine constant cu utilajele proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii bune de operare.

”Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri normali, conform planului de zbor. Aeronavele aterizează şi decolează în siguranţă. Nicio cursă nu este anulată din motive meteo, şi nu se înregistrează întârzieri, cu excepţia celor generate de necesitatea degivrării aeronavei (la decolare), care se efectuează după îmbarcarea pasagerilor”, transmite CNAB.

Pistele, platformele şi căile de rulare a aeronavelor sunt deschise şi operaţionale, fiind asigurate condiţiile pentru desfăşurarea operaţiunilor aeriene.

Se intervine constant cu utilajele proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii bune de operare.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti asigură pasagerii că face toate eforturile necesare pentru derularea în în siguranţă şi securitate a tuturor operaţiunilor de pe aeroporturile pe care le gestionează.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de www.bucharestairports.ro.

Plan Roșu în Ialomița

Autoritățile au intervenit conform Planului Roșu, după ce un autocar în care se aflau 40 de persoane s-a răsturnat. Una dintre persoane a necesitat asistență medicală.

Ialomiţa: Intervenţie a autorităţilor în baza Planului roşu, după ce un autocar în care se aflau 40 de persoane s-a răsturnat. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale - FOTO
Intervenție în Ialomița. Un autocar s-a răsturnat

Accidentul în care a fost implicat un autocar care a derapat, ieșind de pe șosea și răsturnându-se s-a produs cu puțin înainte de ora 6:00. În autovehiculul care se deplasa dinspre Brăila se aflau patruzeci de persoane, inclusiv doi șoferi și 38 de pasageri.

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul judeţului Ialomiţa, începând cu ora 05.48 a fost activat Planul Roşu de intervenţie . La locul evenimentului s-au deplasat de urgenţă şase echipaje de salvatori din cadrul Detaşamentului de pompieri Slobozia, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal şi victime multiple, un microbuz şi o ambulanţă SMURD. În sprijinul salvatorilor au intervenit şi două echipaje SAJ tip B şi un echipaj tip C şi o autospecială de transport personal şi victime multiple de la ISU B-IF”, a transmis ISU Ialomiţa.

La ora 6:40, Planul Roșu a fost anulat. În urma accidentului, a fost înregistrată o singură victimă cu răni ușoare, aceasta fiind unul dintre pasageri.

Dat fiind condițiile meteorologice nefavorabile, autoritățile au intervenit pentru a prelua ceilalți pasageri. Aceștia au fost transportați către școala din localitatea Iazu pentru a fi adăpostiți.