Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a vorbit despre situaţia României la nivel european în acest moment, ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri de coronavirus depistate în fiecare zi. Cîţu a făcut o paralelă între momentul actual şi perioada în care Liviu Dragnea conducea din umbră Guvernul României. Care sunt asemănările între cele două momente?

“Așa cum a spus premierul, suntem într-un moment de cumpănă, de răscruce și românii trebuie să aleagă. Avem o direcție pe care ne-o trasează PSD din timpul perioadei de stare de urgență, în care instigau la revoltă socială și să nu respectăm regulile și este cealaltă variantă, pe care a propus-o PNL, să respectăm regulile, să fim atenți, și care a funcționat în perioada stării de urgență.

Puterea pe care o au în Parlament (cei de la PSD – n.red.) a făcut să distrugă toate acele măsuri pe care le-am luat până acum, au această putere în Parlamentul României, controlează încă o serie de instituții în România și au reușit, sub această mască că vor libertate și că noi restrângem drepturile cetățenilor, să creeze această propagandă împotriva măsurilor care salvează vieți omenești. Eu am spus din acel moment că joacă poker cu viețile românilor și asta fac și în acest moment. Nu mai e un avertisment, astăzi avem dovada că ceea ce fac este să joace poker cu viețile românilor.

Mai mult, ne izolează în Europa. Deja avem țări care spun că dacă românii merg acolo, vor sta în carantină. Avem două exemple de izolare: a fost izolarea de pe vreme lui Dragnea, când eram izolați politic și nimeni din Europa nu voia să discute cu noi și astăzi avem o izolare la propriu, devenim izolați în Europa pentru că nu vrem să respectăm niște reguli de bun simț”, a declarat Florin Cîţu pentru B1TV.

“Ar fi îngrozitor să aruncăm la gunoi tot ce am câștigat”

Ministrul de Finanţe a arătat cu degetul înspre vinovaţii care instigă încă din perioada stării de urgenţă, persoane pe care el îi consideră “criminali” şi responsabili de faptul că mii de români au plecat din carantină în urma deciziei CCR.

“Astăzi am aflat că au plecat din spital 600 de persoane diagnosticate și 31.000 de persoane au plecat din carantină. Acești oameni sunt astăzi liberi, nu vor să mai respecte regulile pentru că așa înțeleg că le-a spus PSD să facă acest lucru.  S-au comportat ca niște criminali Ciolacu, Ponta, Tăriceanu. Sunt aceiași oameni care instigă din perioada stării de urgență.

Ar fi îngrozitor să aruncăm la gunoi tot ce am câștigat în această perioadă. Am reușit să ieșim din starea de urgență și din perioada de vârf a pandemiei cu un număr redus de îmbolnăviri și de victime și cu o economie sănătoasă. Economia își revine, avem rezultate bune, avem încrederea pe care am câștigat-o, atât a investitorilor, cât și a Uniunii Europene. Acum suntem foarte aproape de a pierde această încredere și ce a făcut Austria astăzi este primul semnal, semnalul că pierdem încrederea partenerilor noștri din Uniunea Europeană. Fără această încredere rămânem izolați”, a mai spus Cîţu, potrivit b1.ro.