Ministrul de Finanțe Florin Cîțu continuă să prezinte pe un ton triumfalist realizările mandatului său.

Cîțu susține că alocările fără precedent pe care l-a făcut pentru finanțarea investițiilor au susținut creșterea economică a României din primul trimestru al anului în curs.

INS CONFIRMĂ contribuția MASIVĂ a investițiilor la creșterea economică din trimestrul I 2020.

INS a revizuit în sus contribuția investițiilor la creșterea economică din trimestrul I 2020 de la 0.9% la 2%.

Creșterea economică în primul trimestru 2020 a fost de 2.7% (investițiile au contribuit 74% – contribuție record).

”Este unica soluție”

Planul de relansare a economiei este concentrat pe investiții. Este unica soluție, soluție liberală, prin care putem garanta bunăstare pentru toți românii în viitor”, a scris luni Florin Cîțu pe Facebook.

În context, trebuie precizat că România a bifat în primele trei luni din 2020 cea mai mare creştere economică anuală din UE, cu un avans de 2,7% faţă de trimestrul 1 din 2019.

Comparativ cu trimestrul patru din 2019, produsul intern brut a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,3%.

Detractorii lui Florin Cîțu îl acuză însă de faptul că așa-zisa creștere reflectă de fapt o încetinire a avansului PIB, în condițiile în care economia a crescut anual în primul trimestru din 2019 cu 5%.

Iar avansul economic pentru tot anul 2019 a fost de 4,1%.

”Economia privată va răspunde pozitiv”

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat recent că statul român a continuat să investească masiv, iar după prima jumătate a anului s-a ajuns la 16,1 miliarde de lei cheltuiţi pe investiţii. Este cea mai mare sumă cheltuită pe investiţii în ultimii 10 ani, atrage atenţia ministrul.

Cîţu subliniază că investițiile reprezintă singura soluția pentru a genera creștere economică cu prețuri stabile pe termen lung și locuri de muncă în sectorul privat.

Ministrul de Finanţe dă asigurări că economia privată va răspunde pozitiv la aceste măsuri luate de Executiv.

Florin Cîţu nu a ratat ocazia de a-i critica pe cei din PSD, care au venit numai cu scenarii apocaliptice în ultima perioadă.

FOTO: INQUAM