Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, spune că statul român a continuat să investească masiv, iar după prima jumătate a anului s-a ajuns la 16,1 miliarde de lei cheltuiţi pe investiţii. Este cea mai mare sumă cheltuită pe investiţii în ultimii 10 ani, atrage atenţia ministrul.

Cîţu subliniază că investițiile reprezintă singura soluția pentru a genera creștere economică cu prețuri stabile pe termen lung și locuri de muncă în sectorul privat. Ministrul de Finanţe dă asigurări că economia privată va răspunde pozitiv la aceste măsuri luate de Executiv.

Florin Cîţu nu a ratat ocazia de a-i critica pe cei din PSD, care au venit numai cu scenarii apocaliptice în ultima perioadă. Ministrul le-a dat un ultimatum: “Toate aceste trompete TREBUIE să iasă public și să le ceara scuze romanilor.”

Mesajul postat de Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook

“INVESTIȚII!

Am continuat să investim MASIV și în luna iunie și se vede.

16.1 miliarde lei cheltuiți pe investiții în primele 6 luni din 2020!!!

Cea mai mare sumă cheltuită pe investiții în ultimii 10 ani!💪💪💪

Am schimbat paradigma din prima zi de guvernare. Ne-am concentrat pe investiții și doar așa am reușit să eliminăm TOATE scenariile apocaliptice promovate de socialiști pentru a induce panica în rândul populației. Toate aceste trompete TREBUIE să iasă public și să le ceara scuze romanilor.

Investițiile reprezintă singura soluția pentru a genera creștere economică cu prețuri stabile pe termen lung și locuri de muncă în sectorul privat.

Am spus din primul moment. Investim iar economia privata o să răspundă pozitiv. Așa a fost.

#RomaniiTrebuieSaStie

Vin bani şi de la Uniunea Europeană, însă Guvernul trebuie să investească mai repede

Joi seară, Ministrul de Finanţe a vorbit şi despre măsurile din Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică. Acestea vor începe să fie implementate odată cu rectificare bugetară, spune Cîţu, iar în săptămânile următoare toate ministerele implicate în acest program vor trebui să vină cu măsuri de aplicare şi acolo se va vedea exact costul.

“Vor fi bani de la buget şi de la Uniunea Europeană. Banii de la buget sunt mai uşor de văzut, pentru că vom începe cu rectificarea bugetară să implementăm o parte din aceste măsuri. În următoarele săptămâni, ministerele implicate şi care au măsuri în acest program vor trebui să vină cu acte normative pentru aplicarea acestui program şi acolo vom vedea exact costul.

În ceea ce priveşte sumele de la Comisia Europeană, există deocamdată doar programul SURE prin care se finanţează forţa de muncă şi urmează bugetul pentru următoarea perioadă de execuţie în Uniunea Europeană şi Recovery Fund. Sunt mai multe surse. Eu am învăţat să fiu foarte pragmatic. Da, fondurile europene sunt bune şi vin şi ne ajută în viitor. Noi trebuie să investim astăzi.

De aceea veţi vedea la rectificarea bugetară o alocare substanţială pentru a ne asigura că începem aceste proiecte anul acesta, că nu mai stăm cu ele pe hârtie, că nu mai aşteptăm fonduri europene. Vom începe aceste proiecte anul acesta, cu rectificarea bugetară”, a declarat Florin Cîţu pentru Realitatea Plus.

Sursa foto: INQUAM Photos