Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a reacționat după ultimele declarații ”iresponsabile” ale social democraților în plină pandemie de coronavirus. În opinia ministrului, acestea trebuie sancționate.

Totodată, ministrul a mai precizat că jumătate din PSD ar fi trebuit deja să fie în spatele gratiilor pentru ce fel de informații au răspândit în spațiul public și pentru că nu au dorit în niciun fel prelungirea stării de alertă.

”Eu am spus și o repet: declarațiile iresponsabile ale celor din PSD, faptul că au bagatelizat virusul, că au îndemnat la nesupunere, că nu au dorit prelungirea stării de urgență, ei dacă nu se ascundeau în spatele declarațiilor politice, astăzi jumătate din PSD era la pușcărie!”, a spus Florin Cîțu, la Realitatea Plus.

PSD refuza starea de alertă

”Este exclus ca PSD să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile. Mai exact, colegii mei au venit cu câteva propuneri clare către guvern, respectiv când vor veni cu cererea de încuviințare a stării de alertă să cuprindă redeschiderea spitalelor pentru boli cronice, redeschiderea spitalelor suport Covid care nu au avut pacienți în ultimele 30 de zile, exclus continuarea procedurii de achiziții publice fără licitație sau angajări prin derogare de la lege.
În schimb, considerăm pentru încă o perioadă limitată obligativitatea purtării de măști în spații inchise, cu respectarea limitării persoanelor pentru evenimente și distanțarea socială(…) Izolarea trebuie menținută, mai ales dacă o persoană vine dintr-o zonă de focar”, spunea Marcel Ciolacu înainte de votul pentru prelungirea stării de alertă.

Ce spunea PSD după prelungirea stării de alertă

„Au înțeles mesajul! Din păcate, doar parțial.

I-am avertizat că PSD nu va vota niciuna dintre prostiile/hoțiile/șmecheriile/aberațiile cerute de ei!

Fără tunuri pentru firmele de casă.

Fără coafeze și chelneri cu ”școala vieții”.

Biserici redeschise.

Dar nu este de ajuns! Românii trebuie să se poată trata în spitale! Nu vom permite ca PNL să le mai țină goale și închise. Fără cozi ale umilinței, fără bolnavi lăsați să moară la ușile spitalelor. Cum ar putea accepta orice om normal păstrarea spitalelor închise în timp ce păcănelele au fost redeschise? Și mai primesc și subvenție de la stat??!

Ne vedem în Parlament!” scria PSD pe facebook.