România poate accesa, începând de mâine, trei miliarde de euro de la Uniunea Europeană, în cadrul programului SURE de combatere a şomajului, a anunţat astăzi, preşedinta Comisiei Europene.

Şefa executivului european a precizat, pentru Radio România, că, în total. ţara noastră va primi patru miliarde, în două tranşe.

Ursula Von Der Leyen a mai anunţat că în prezent Comisia Europeana lucrează la alternative pentru ca statele membre să aibă acces la banii din pachetul de redresare, care în acest moment este blocat de Ungaria şi Polonia pentru că acestea nu acceptă condiţionarea fondurilor de respectarea statului de drept.

Ce spune președintele Comisie Europene

”Sper că vom avea până la urmă un acord, pentru că întotdeauna e mai bine să avem unitate şi să mergem înainte împreună, dar în acelaşi timp Comisia Europeană lucrează la alternative, pentru că această criză Covid-19 este atât de oribilă şi afectează atât de puternic oamenii şi economiile, iar oamenii aşteaptă soluţii, sprijin şi ajutor, încât este responsabilitatea noastră să venim cu opţiuni alternative. Deocamdată, încă mai sper că problema va fi rezolvată în mod convenabil la nivelul tuturor celor 27 de state membre.”, spune Ursula Von Der Leyen.