Guvernul are planuri mari. În România se pregătește terenul pentru o investiție majoră. Asta pentru că țara noastră vrea să se transforme într-o piaţă de testare pentru maşinile autonome. Aici este o piaţă unde cel puţin trei producători lucrează la concepte ale maşinii autonome. Anunțul a fost făcut de un reprezentant al Guvernului la ZF Live.

Iulian Popescu care este consilier de stat la cancelaria prim-ministrului a dat detalii pe acest subiect. El a povestit ce a observat în timpul unei vizite făcute la Cluj. Reprezentantul Guvernului a ținut că arate că acesta este un mesaj foarte important pentru investitori. Aceștia pot veni în țara noastră, se pot extinde și pot dezvolta aici centre de testare.

Mesaj foarte important pentru investitor

„România este o piaţă unde cel puţin 3 producători din domeniul auto-motive lucrează cu echipe româneşti la concepte ale maşinii autonome. Personal am fost la Cluj, cu ocazia unei conferinţe în oraş şi am vizitat centrul de cercetare de la Bosch şi acolo am văzut că românii noştri lucrează la maşini autonome. Cealălalte firme sunt Continental şi Porsche la Timişoara. Sunt toţi stake-holderii care au responsabilităţi sau interese în acest subiect şi este un mesaj foarte important, pentru investitori înseamnă că ei pot să vină, să se extindă, să crească investiţiile în România şi să dezvolte aici centre de testare”, a declarat Iulian Popescu, consilier de stat la cancelaria prim-ministrului, la ZF Live.

Reprezentantul Guvernului mai spune că România vrea să fie cu un pas înaintea altor țări. Demersul este foarte important mai ales că domeniul nu a fost reglementat de autoritățile europene.

„Asta pe de o parte, pe de altă parte este un mesaj puternic de comunicare şi anume că noi suntem foarte prietenoşi cu digitalizarea şi nu mai suntem followeri, nu aşteptăm ca la Comisia Europeană să se reglementeze tot şi apoi să venim şi noi împinşi de la spate”, a precizat Iulian Popescu.

Sursa foto: Dreamstime