Tensiuni uriașe în coaliție! Partidul care a vrut demisia premierului. Sunt total nemulțumiți

Joi seara, liderii USR-PLUS au avut o ședință în care eu discutat despre activitatea guvernului din care fac parte, cât și despre noile informații scoase la suprfață privitoare la trecutul premierului.

Așadar, liderii USR-PLUS sunt supărați că premierul nu îi privește ca pe niște parteneri de coaliție. Surse din partid au declarat pentru Digi24.ro că unele voci au cerut demisia premierului.

„Scandalul cu episodul din Statele Unite a fost picătura care a umplut paharul. A fost multă frustrare de când cu Vlad Voiculescu, apoi rectificarea și un nou PNDL program criticat vehement când eram în Opoziție”, au declarat surse din partid.

Mai mult decât atât, spun sursele, au fost și politicieni care au cerut o moțiune de cenzură împotriva prim ministrului.

„Dacă îi ceream demisia, nu și-o dădea. Nici să votăm o moțiune de cenzură nu putem”, spun aceleași surse.

USR-PLUS nu susține programul anunțat de premier

În plus, în timpul ședinței, USR-PLUS a trimis un comunicat de presă în care a anunțat că nu va susține programul anunțat de premierul Florin Cîțu și de Ludovic Orban, discutat și în ședința Coaliției, prin care autoritățile locale ar urma să primească în următorii 6 ani aproximativ 50 de miliarde de lei.

„În ciuda declarațiilor din spațiul public nu a existat un acord în coaliție pe acest program. (…) Având în vedere ceea ce s-a întâmplat cu PNDL 1 și 2, nu putem să ne bate joc în continuare de banii oamenilor, de aceea USR PLUS cere criterii foarte clare de acordare a banilor publici și un mecanism transparent de alegere a proiectelor care să nu depindă de pixul politic al ministrului Dezvoltării”, se arată într-un comunicat de presă transmis de USR PLUS.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin