Compania, deținută majoritar de EDF Franța, a declarat că își propune să aibă un flux gratuit de cel puțin 25% din capitalul său social.

Operațiunea ar trebui să permită Pod Point să investească în dezvoltarea rețelei sale, în instalarea de noi stații și să-și dezvolte tehnologia.

Cel mai mare furnizor de stații de încărcare din Marea Britanie

Pod Point este considerat cel mai mare furnizor britanic de stații de încărcare la domiciliu pentru vehicule electrice și al doilea pentru stații la locul de muncă. A înregistrat venituri de 33,1 milioane de lire sterline (45,18 milioane de dolari) în anul 2020, cu o pierdere ajustată de 12,3 milioane de lire sterline, scrie Economictimes.

Compania, care este deținută în majoritate de compania franceză de utilități EDF, l-a recrutat recent pe Andy Palmer, fostul șef executiv al Aston Martin, ca director independent.

Proiectează infrastructură de încărcare pentru vehicule electrice

Fondată în 2009 de Erik Fairbairn, Pod Point proiectează infrastructura de încărcare pentru vehiculele electrice. Până în prezent, compania a desfășurat peste 89.000 de stații de încărcare la domiciliu și 13.000 de stații în locuri precum zone de afaceri sau atracții turistice. Instalațiile sale sunt compatibile cu toate tipurile de vehicule electrice.