Autoritățile au făcut anunțul la doar câteva zile după ce circulația a fost redeschisă complet. Conform informațiilor transmise de Ministerul Transporturilor, decizia va intra în vigoare chiar de la sfârșitul acestei săptămâni.

Lucrările la podul de la Feteşti au fost finalizate luna aceasta

Amintim că oficialii au eliminat tariful de trecere în urmă cu o lună și jumătate. Măsura a fost aplicată în perioada în care au fost făcute reparații la podul peste brațul Borcea al Dunării, potrivit explicațiilor oferite în trecut de Sorin Grindeanu.

Totodată, lucrările la podul de la Feteşti au fost finalizate luna aceasta. La scurt timp după finalizarea acestora, Sorin Grindeanu a anunțat că se circulă pe ambele sensuri, iar lucrările importante de reabilitare au fost finalizate.

„Se circulă, de la ora 9.00, pe ambele sensuri ale podului peste braţul Borcea (Podul Feteşti)! Lucrările importante de reabilitare, pe calea 2 (sensul Constanţa- Bucureşti) a acestui pod situat pe A2 (Autostrada Soarelui), au fost finalizate”, a spus ministrul Transporturilor la începutul lunii.

Circulația se desfășoară în condiţii de siguranţă

Sorin Grindeanu a explicat că circulaţia pe acest pod se va putea desfăşura în condiţii de siguranţă. Conform ministrului Transportului mai precizează că taxa pentru plata tarifului de tranzitare (PEAJ) va rămâne suspendată până la finalizarea procedurilor administrative necesare reintroducerii ei.

În luna mai, Ministrul Transporturilor a anunțat că taxa de la Fetești va fi suspendată până la finalizarea lucrărilor de construcție a podului peste brațul Borcea. Sorin Grindeanu a explicat că motivul suspendării taxei de drum este acela de a preveni eventualele neplăceri în trafic în regiune.

„Împreună cu domnul Pistol, având totuşi o perioadă în care intrăm în zona estivală, având în vedere că există aceste lucrări pe podul de la Feteşti, braţul Borcea şi care vor crea un disconfort în perioada următoare, l-am rugat pe domnul Pistol să ia în calcul următorul lucru. Pe această perioadă până la terminarea lucrărilor să vedem dacă putem şi cred că putem să eliminăm taxa de pod”, a afirmat în trecut Sorin Grindeanu.