Se introduc noi restricții în București? Prefectul Capitalei a vorbit despre introducerea obligativității măștilor sanitare în apropierea școlilor.

Mai mul decât atât, forțele de odine vor fi suplimentate, pentru a se asigura de respectarea noilor prevederi.

Se introduc noi restricții în București? A fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni miercuri pentru a discuta despre o posibilă introducere a obligativităţii purtării măştilor de protecţie pe o rază de 50 sau 100 de metri în jurul şcolilor, a anunţat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

El a precizat că în şedinţă se va lua în discuţie prelungirea măsurilor în vigoare dispuse în contextul pandemiei de COVID-19 şi că noutatea constă în dezbaterea unei posibile introduceri a obligativităţii purtării măştii de protecţie în jurul şcolilor.

Măsura ar putea intra în vigoare din 13 septembrie, atunci când elevii se întorc în bănci.

”Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor”, declarase anterior prefectul Stoica.

Patrularea agenților de poliție în zonă

Măsura va fi dublată de patrularea agenților de poliție în zonă, astfel încât această regulă să fie respectată, mai spune prefectul.

”Ne bazăm și pe conformarea voluntară a oamenilor care trebui să înțeleagă că aceasta este o măsură care protejează sănătatea lor și a copiilor lor.

Vedem că această nouă tulpină afectează nu doar persoane în vârstă, cum a fost cazul până acum, ci și persoane tinere și copii”, a explicat Stoica.

Măsuri suplimentare vor fi introduse după depășirea pragului de 2 la mie, 3 la mie și așa mai departe, spune prefectul.

Potrivit ministrului educației, Sorin Cîmpeanu, masca de protecție va fi exceptată de la purtarea în interior în învățământul special și la orele de sport.

Cu privire la orele de educație fizică, demnitarul a precizat că masca nu se va purta în sala de sport, dacă localitatea are o rată de infectare sub 2 la mie.

În afara celor două excepții, masca va fi obligatorie în interior, a mai precizat Cîmpeanu.