PSD încearcă să se replieze după un 2019 negru. Fostul lider al social democraților, Liviu Dragnea, a ajuns la pușcărie, iar partidul a pierdut alegerile europarlamentare, prezidențiale, dar și guvernarea. Acum, un fost premier este aproape de un come-back în forță.

Sorin Grindeanu revine în PSD

Fostul premier, Sorin Grindeanu, a fost invitat la ședința Biroului Județean de conducere al PSD Timiș, convocată chiar în a doua zi de Crăciun, pentru a-l convinge pe actualul președinte al ANCOM să revină în partid. Invitația a fost făcută de președintele interimar al filialei PSD Timiș, Alfred Simonis. Grindeanu a spus că se va gândi la ofertă.

„M-a onorat invitația lansată de foștii mei colegi, iar prezența mea astăzi aici trebuie privită ca un gest de mulțumire pentru o echipă pe care am condus-o și care m-a susținut într-un moment important pentru mine dar și pentru partid. Practic, PSD Timiș a fost prima organizație din țară și aproape singura care a sesizat că partidul se îndepărtează de misiunea sa, a fost prima filială care a cerut răspicat respectarea democrației interne de partid. Probabil că și acum foștii colegi de la PSD Timiș vor să transmită același mesaj și anume ca partidul să redevină al membrilor săi, să se reapropie de cetățean”, a spus Sorin Grindeanu în fața liderilor județeni de la PSD Timiș, conform Digi24.

„Nu sunt azi în postura de a da sfaturi sau de a face propuneri, dar poate că e bine ca PSD în ansamblul său să se uite mai atent la curajul pe care filiala Timiș l-a avut într-un moment în care răul putea fi stopat sau limitat – când spun „rău” nu mă refer la o persoană sau la mai multe, ci la un mod totalitar de a conduce un partid. Unde a ajuns, vedem cu toții”, a mai declarat Grindeanu.

Grindeanu, demis de la Guvern chiar de PSD

Sorin Grindeanu a fost demis din funcția de prim-ministru prin moțiune de cenzură inițiată și votată de partidul din care făcea parte. El a refuzat timp de cîteva zile să părăsească guvernul, în încercarea de a provoca înlăturarea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului. Filiala PSD Timiș l-a susținut în demersurile sale.