Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat miercuri, în cadrul conferinței de presă, dacă prevede o nouă stare de urgență având în vedere numărul ridicat de cazuri de coronavirus atât în România, cât și la nivel internațional.

Șeful statului a declarat că nu vede niciun motiv pentru care să insitutuie din nou starea de urgență pe teritoriul României. Acesta a mai spus că, din păcate, numărul cazurilor de coronavirus sunt în creștere doar că oamenii sunt singurii care pot opri această creștere.

Klaus Iohannis este de părere că dacă românii respectă regulile impuse de autorități, vom putea micșora număru zilnic de cazuri.

Concret, președintele României face referire la purtatul măștii de protecție, la distanțarea socială și la igiena proprie. Mai mult decât atât, șeful statului a subliniat că aceste lucruri simple pot să ne ajute să stăvilim epidemia de coronavirus.

”Nu văd motive pentru un așa lookdown. Însă, da, vedem și la noi și în altă parte cum totuși numărul de infectări este din păcate în creștere.

De aceea subliniez de fiecare dată. Noi putem să stăpânim răspândirea epidemiei dacă respectăm regulile simple: purtarea măștii, distanțarea socială și ,desigur, igiena mânilor.”, a declarat miercuri președintele Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Nou record negativ

Grupul de Comunicare Strategică a prezentat bilanţul pentru ziua de miercuri, 23 septembrie.

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România, numărul de cazuri noi depistate fiind un record absolut de la debutul pandemiei în ţara noastră, iar cel al deceselor raportate în ultimele 24 de ore rămânând la un nivel ridicat şi astăzi.
Până astăzi, 23 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 116.415 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

93.558 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.767 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa foto: INQUAM/George Călin