Generali România a anunțat extinderea asigurărilor de viaţă, astfel încât acestea cuprind şi îmbolnăvirea cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit sursei citate, criza SARS-CoV-2 a declanşat transformări economice şi sociale de amploare, schimbând, de asemenea, priorităţile oamenilor în materie de riscuri acoperite prin poliţele de asigurare, precizează compania. Prin urmare, pentru a susţine clienţii să se adapteze acestui nou context, Generali România a extins gama de beneficii asociate poliţelor individuale de viaţă prin acoperiri dedicate îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2.

„Pandemia continuă să fie o provocare pentru toată societatea, dar ne bucurăm că putem veni în sprijinul clienţilor noştri actuali şi potenţiali cu soluţii de protecţie financiară adaptate situaţiei actuale, care să le consolideze siguranţa financiară în această perioadă atipică”, a declarat Daniela Pene, Chief Commercial Officer, Generali România.

Ce trebuie să știe persoanele asigurate

Astfel, pentru o primă mai mică de un euro pe lună, la fiecare asigurare de viaţă Clasic Plus, Majorat sau Practic Plus nou-încheiată, se poate ataşa pachetul suplimentar de acoperiri specifice îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, în completarea acoperirilor standard ale poliţei.

Totodată, prin acoperirile suplimentare, clienţii care se îmbolnăvesc cu virusul SARS-CoV-2 pot beneficia de o indemnizaţie de spitalizare în valoare de 20 de euro pe zi (timp de cel mult 14 zile, începând cu a şasea zi de spitalizare), o indemnizaţie pentru spitalizare ATI de 40 de euro pe zi (timp de cel mult 14 zile, începând cu prima zi de spitalizare ATI), precum şi de o indemnizaţie fixă pentru riscul de deces în valoare de 2.000 de euro.

De asemenea, dacă perioada de spitalizare depăşeşte cinci zile, se pot deconta cheltuieli ulterioare precum asistenţa la domiciliu, livrarea alimentelor, cheltuieli medicale sau medicamente în limita a 400 de euro.

Pachetul adiţional este disponibil şi pentru poliţele de viaţă aflate deja în vigoare şi poate fi accesat la aniversarea poliţei respective.

Noile facilităţi extind acoperirile specifice SARS-CoV-2 către persoanele fizice după ce, anterior, Generali România a lansat pentru companii Co-Protect şi Life-Protect, două poliţe de viaţă, respectiv de sănătate, specializate pe acest nou risc.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea